Cecenii lui Kadîrov strigă Allahu Akbar la Mariupol și se laudă, din fața fabricii pe care n-au cucerit-o nici în 7 săptămâni

Cecenii lui Kadîrov strigă Allahu Akbar la Mariupol și se laudă, din fața fabricii pe care n-au cucerit-o nici în 7 săptămâni

Cecenii lui Kadîrov se laudă că au eliberat orașul Mariupol, pe care îl asediază de la începutul lunii martie.

În imaginile postate de ei pe Telegram se poate vedea pe fundal o clădire distrusă, în flăcări. Iar ei strigă „Allahu Akbar”, la fel ca teroriștii din gruparea Statul Islamic.

Aceasta deși chiar și Vladimir Putin a recunoscut azi că rezistența din Mariupol nu poate fi înfrântă, cel puțin nu fără pierderi și mai mari din partea rușilor, așa că a renunțat la asediu. Dar și el se laudă că a „eliberat” orașul.

ADVERTISING

Din comentariile la postare reiese că luptătorii ceceni pozează în fața clădirii administrative de la intrarea în fabrica Azovstal, de unde începe greul.

„Nu mai are rost să coboare în catacombe, dar trebuie blocată zona industrială de la Azovstal, astfel încât nici musca să nu poată trece”, spunea astăzi Vladimir Putin, după ce trupele lui Kadîrov n-au reușit să cucerească fabrica nici în 7 săptămâni.

De altfel, oficialii americani au respins drept „dezinformare” afirmația președintelui rus Vladimir Putin că forțele sale ar fi „eliberat” orașul-port Mariupol.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Din câte știm noi forțele Ucrainei continuă să-și mențină pozițiile și există toate motivele să credem că aparișia președintelui Putin și a ministrului său al apărării pentru mass-media pe care am văzut-o în ultimele ore nu reprezintă altceva decât și mai multă dezinformare”, a declarat Ned Price, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇