Putin anunță o tentativă de asasinat asupra unui susținător, un jurnalist care militează ca Rusia să intre în război cu întreaga lume

Putin anunță o tentativă de asasinat asupra unui susținător, un jurnalist care militează ca Rusia să intre în război cu întreaga lume

Vladimir Putin a anunțat că FSB a dejucat o tentativă de asasinat asupra unui „jurnalist rus faimos”. Este vorba despre Vladimir Soloviov.

Putin a spus că planul pentru asasinarea jurnalistului a fost ordonat de SBU și urma să fie pus în aplicare de „neo-naziști”.

„Au trecut acum la teroare - la planuri pentru uciderea jurnaliştilor noştri", a spus Putin.

Într-o declarație pentru Ria Novosti Soloviov a mulțumit FSB pentru că i-au salvat viața. El a mai spus că nu e interesat să vorbească cu „neonaziștii arestați” ci direct cu „clientul lor”, susținând că însuși Volodimir Zelenski ar fi direct implicat în tentativa de asasinat.

ADVERTISING

În total 6 persoane au fost arestate, sub acuzația de tentativă de crimă. Aceștia ar fi membri ai grupării neonaziste Socialism Național/Puterea Albă, grupare interzisă în Rusia. Ei ar fi plănuit să-i arunce în aer mașina lui Soloviov. Agenții FSB ar fi confiscat material explozibil, arme, simboluri naziste, droguri și pașapoarte ucrainene false.

SBU a catalogat acuzațiile drept „fantezii”: „Nu avem niciun plan să-l ucidem pe Vladimir Soloviov”.

Un video publicat ulterior de FSB l-ar atăta pe unul dintre „neonaziștii” arestați pentru tentativa de asasinat asupra lui Vladimir Solovion, povestind că pe lista neagră se aflau și alți propagandiști: Dmitri Kiselev, Margarita Simonian, Olga Skabeeva, Yevgeni Popov și Tigran Keosaian.

ADVERTISING

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

În urmă cu câteva zile, Soloviov a declarat, în direct în emisiunea sa „Seara cu Vladimir Soloviov”, că „operațiunea din Ucraina urmează să intre într-o nouă etapă”, care va însemna, de fapt, războiul cu NATO și cu întreaga lume.

„Vom măcina mașinăria de război a NATO, precum și pe cetățenii țărilor NATO. Când această operațiune se va încheia, NATO va trebui să se întrebe: ‘Avem ceea ce ne trebuie pentru a ne apăra? Avem oamenii care să ne apere?'. Și nu va exista milă, nu va exista nicio milă.

ADVERTISING

Nu numai că Ucraina va trebui să fie denazificată, dar războiul împotriva Europei și a lumii își schimbă cursul, ceea ce înseamnă că va trebui să acționăm diferit și să acționăm mult mai dur”, spunea Soloviov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇