Un general rus susţine că SUA ar pregăti provocări pentru a acuza Rusia de utilizarea armelor tactice

Un general rus susţine că SUA ar pregăti provocări pentru a acuza Rusia de utilizarea armelor tactice

General-locotenentul Igor Kirillov, şeful Forţelor de apărare radioactivă, chimică şi biologică din armata rusă, a declarat sâmbătă că SUA ar pregăti provocări pentru a acuza Moscova de utilizarea armelor chimică, biologică sau tactică nucleară.

„Ministerul Apărării rus dispune de informaţii despre pregătirea de către Statele Unite a unor provocări cu scopul de a acuza forţele armate ruse de utilizarea armelor tactică nucleară, chimică sau biologică”, a declarat generalul rus, citat de agenţia rusă oficială de presă TASS.

ADVERTISING

El afirmă că "un astfel de plan reprezintă o reacţie la succesele repurtate de Federaţia Rusă în operaţiunea sa specială" în Ucraina.

"Numai în martie-aprilie, lideri occidentali au făcut cu regularitate declaraţii provocatoare cu privire la posibilitatea ca Rusia să folosească arme de distrugere în masă", a spus generalul Kirillov.

Ziua 59 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

El a evocat faptul că ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, denunţase la 27 februarie o presupusă intenţie a Federaţiei Ruse de a utiliza "sub steag fals" arma chimică sau biologică pentru a intimida populaţia ucraineană şi lumea întreagă.

ADVERTISING

"Înscenarea utilizării de arme de distrugere în masă va fi folosită pentru a acuza Rusia de utilizarea unor arme ilegale pentru realizarea aşa-numitului 'scenariu sirian' în care un stat dat este izolat economic şi politic şi exclus din organizaţiile internaţionale precum Consiliul de Securitate al ONU", a declarat Igor Kirillov, citat de DPA.

Obiectivul este de a creşte presiunea asupra Chinei şi Indiei pentru a se alătura Occidentului în vederea impunerii de sancţiuni împotriva Rusiei, mai susţine acelaşi oficial militar rus.

ADVERTISING

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de săptămâni în şir de planuri de utilizare a armelor de distrugere în masă interzise la nivel internaţional.

Rusia şi-a justificat parţial invazia în Ucraina la 24 februarie prin alegaţia potrivit căreia Ucraina ar lucra la arme biologice şi nucleare. Până în prezent, nu au apărut dovezi care să susţină aceste acuzaţii, notează DPA.

În schimb, Occidentul a constatat un procedeu al Moscovei, care acuză tabăra opusă de ceea ce de fapt ea intenţionează să facă, conform unor observatori occidentali.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇