Republica Moldova acuză Rusia că încearcă să recruteze cetățeni din Transnistria

Republica Moldova acuză Rusia că încearcă să recruteze cetățeni din Transnistria

Republica Moldova acuză Rusia că încearcă să recruteze moldoveni din regiunea Transnistria.

Specialiștii susțin că există posibilitatea ca Rusia să încerce să își refacă forțele din Ucraina prin utilizarea trupelor staționate în regiunea separatistă Transnistria, anunță Sky News.

Și serviciile secrete britanice sugerează că Moscova încearcă să recruteze oameni pentru armata sa din regiunea controlată de separatiștii pro-ruși, dar care este recunoscută la nivel internațional ca parte a Republicii Moldova.

ADVERTISING

De altfel, Moldova a acuzat Rusia că încearcă să recruteze cetățeni moldoveni.

„Astfel de acțiuni nu promovează pacea pentru noi toți, pentru concetățenii noștri, pentru familiile noastre. Astfel de lucruri sunt foarte periculoase și trebuie să fie oprite", a declarat ministrul de Externe Nicu Popescu, potrivit Sky News.

Demnitarul a mai spus că reprezentanții Ministerului de Externe din Moldova se întâlnesc în mod regulat cu ambasadorul Rusiei pentru a-și expune clar opinia în această privință.

Se estimează că aproximativ 1.500 de soldați ruși se află în Transnistria, cifră care nu s-a modificat de la începutul războiului din Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, autoritățile transnistrene au negat că Rusia ar efectua pregătiri militare pe teritoriul său.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇