Zelenski, în Parlamentul României: Ucraina nu este singura țintă a rușilor. Vor să ajungă și în Republica Moldova (Video)

Zelenski, în Parlamentul României: Ucraina nu este singura țintă a rușilor. Vor să ajungă și în Republica Moldova (Video)

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a susținut, luni seara, un discurs în Parlamentul României în care a vorbit despre agresiunile rușilor și a avertizat că aceștia urmăresc să invadeze și Moldova.

Zelesnski și-a început discursul prezentând imagini cu masacrul din Bucea.

”Imi cer scuze pentru imaginile dure, dar aceasta este realitatea. Vă rog să priviți imaginile din Bucea. Denumirea orașului Bucea va rămâne în istorie, în memoria oamenilor.

Până acum știm de peste 300 de oameni torturați, legați cu mâinile la spate, împușcați în ceafă sau în ochi. De ce au făcut asta? În Ria Novosti a fost publicat un articol care justifica crimele din Ucraina și care descrie procedura clară pentru distrugerea Ucrainei.

ADVERTISING

Rușii doresc deucrainificarea și dezeuropenizarea Ucrainei. Articolul din Ria Novosti mai arată că populația trebuie omorâtă. Toate acestea apar pe site-ul agenției oficiale de presă a Rusiei. Rușii nu se ascund, vorbesc foarte deschis despre război împotriva Ucrainei.

Dacă nu ne apăram, ceea ce s-a întâmplat în Bucea se putea întâmpla în toată Ucraina. Avem informații că au fost urmăriți profesori, învățători, toți cei care aveau la vedere, la balcoane, steagul Ucrainei”, a declarat Zelenski.

Ziua 40 de război - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a adus aminte și de dărâmarea regimului comunist din România.

” În 1989 a murit Nicolae Ceaușescu, după mulți ani în care a fost clar că era inadecvat, că ducea România în izolare. Acel regim se baza doar pe represiune. Poporul român s-a ridicat și a dărâmat acel regim”, a precizat președintele Ucrainei.

Zelenski a avertizat că Ucraina nu este singura țintă a rușilor.

”Împreună trebuie să îi oprim pe cei care vor să comită genocid în Europa. Ucraina nu este singura țintă a rușilor, vor să ajungă și în Republica Moldova.

ADVERTISING

Moldova este o țintă pentru Rusia, este fundamental să apărăm și independența și statalitatea Moldovei. În prezent, în Ucraina se decide soarta întregii Europe Centrale și Regiunii Mării Negre”, a completat Zelenski.

El a cerut, din nou, mai multe sancțiuni pentru Rusia.

”Au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei, dar Ucraina e în război de 40 de zile. Trebuie să închideți porturile, tranzitul de mărfuri.

Este nevoie de noi sancțiuni, Ucraina trebuie susținută prin trimitere de armament. Acum se decide cine va câștiga: libertatea sau tirania. Mulțumesc întregului popor pentru sprijinul acordat refugiaților. Vreau să încep dialogul cu România privind protecția minorității române din Ucraina și a minorității ucrainene în România.

Viitorul nostru este împreună într-o mare familie europeană. Glorie României, Glorie Ucrainei!”, a conchis Zelenski.

Ședința comună a Camerei Deputaților si Senatului României, prilejuită de intervenția președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski

Ședința comună a Camerei Deputaților si Senatului României, prilejuită de intervenția președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski

Publicată de Privesc.Eu pe Luni, 4 aprilie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇