Zelenski cere arme: Polonia, Moldova, România și statele baltice vor fi următoarele ținte ale Rusiei (Video)

Zelenski cere arme: Polonia, Moldova, România și statele baltice vor fi următoarele ținte ale Rusiei (Video)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut miercuri un nou apel la Occident să trimită arme în Ucraina, altfel riscând ca Rusia să atace mai departe țările din Flancul Estic, inclusiv România.

El a postat pe paginile sale de pe rețelele de socializare mesajul său, transmis în limba engleză.

”Rusia a lansat un război la scară largă împotriva Ucrainei pe 24 aprilie. Suntem în aprilie. Rusia a crezut că va cuceri Ucraina în 5 zile, acela a fost deadlineul pe care ei l-au stabilit pentru a ne distruge țara și democrația. Dar habar n-aveau cu cine se pun.

ADVERTISING

Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea. Ne apărăm împotriva rușilor de mult mai mult timp decât au crezut ei, invadatorii, că o vom face. Am distrus mai multe arme și echipamente rusești decât au la acest moment unele armate din Europa. Dar nu e de ajuns.

Rusia încă are capacitatea de a ataca și nu doar Ucraina. Polonia, Moldova, România și statele baltice vor fi următoarele ținte dacă Ucraina cade. Imaginile de la Bucea și Mariupol au demonstrat întregii lumi care sunt adevăratele intenții ale rușilor. Pot fi opriți doar prin forța armelor și asta trebuie să se întâmple acum.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ucraina are nevoie de arme. Avem nevoie de artilerie grea, vehicule armate, sisteme de apărare anti-aeriană și avioane de luptă. Orice ne poate ajuta să oprim forțele ruse și crimele lor de război”, a spus Zelenski, după care a enumerat specificațiile tehnice ale armelor de care are nevoie.

”Libertatea trebuie să fie înarmată mai bine decât tirania. Țările occidentale au tot ce e nevoie ca asta să se întâmple. Înarmați Ucraina acum, pentru a apăra libertatea”, a conchis președintele ucrainean.

Război în Ucraina, Ziua 49 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇