De ce nu pleacă soția lui Zelenski din Ucraina, deși este a doua ţintă a ruşilor

De ce nu pleacă soția lui Zelenski din Ucraina, deși este a doua ţintă a ruşilor

Soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, compară traiul în Ucraina în această perioadă complicată cu ”mersul pe sârmă”.

”Dacă începi să te gândeşti cum faci asta, pierzi timpul şi echilibrul. Aşadar, pentru a rezista, trebuie doar să mergi înainte şi să faci ceea ce faci. În acelaşi mod, din câte ştiu eu, toţi ucrainenii rezistă”, a afirmat Olena Zelenska, într-un interviu pentru CNN.

Ea spune că trebuie să continue să aibă grijă de copii, de refugiaţi, cei cei cu probleme speciale şi asta o face să meargă mai departe.

ADVERTISING

Aceasta a vorbit despre cât de devastator este să vadă copiii ucraineni suferind într-o zonă de război.

”Simt că am fost aruncaţi cu ani şi decenii în urmă. Acum nu vorbim despre alimente sănătoase, ci despre alimente în general. Este vorba despre supravieţuirea copiilor noştri!

Nu mai discutăm, ca înainte, despre care este cel mai bun echipament pentru şcoli - în schimb, este pusă sub semnul întrebării educaţia pentru milioane de copii. Nu mai putem vorbi despre un stil de viaţă sănătos pentru copii - obiectivul numărul unu este de a-i salva”, a declarat ea.

ADVERTISING

Acesta a afirmat că jumatate dintre copiii ucraineni au fost forţaţi să fugă în străinătate, iar câteva mii au fost răniţi fizic şi psihic.

Război în Ucraina, Ziua 49 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Zelenska nu şi-a văzut soţul de mai mult de o lună şi doar vorbeşte cu el la telefon, fiind prea periculos pentru ea şi copii să stea în acelaşi loc cu echipa preşedintelui.

”Aşa că, de mai bine de o lună, comunicăm doar prin telefon”, a mai declarat Olena Zelenska.

Întrebată de ce a rămas în Ucraina, deşi este a doua ţintă a forţelor ruseşti, după soţul ei, Olena Zekenska a declarat: ”Dacă te uiţi cu atenţie, devine clar că fiecare ucrainean este o ţintă pentru ruşi. Fiecare femeie, fiecare copil.

ADVERTISING

Cei care au murit zilele trecute din cauza unei rachete ruseşti în timp ce încercau să se evacueze din Kramatorsk nu erau membri ai familiei prezidenţiale, erau doar ucraineni. Aşadar, ţinta numărul unu pentru inamic suntem noi toţi”.

Întrebată dacă are un mesaj pentru mamele din Rusia, soţia preşedintelui ucrainean a afirmat: ”Nivelul propagandei ruseşti este adesea comparat cu propaganda lui Goebbels din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dar, după părerea mea, îl depăşeşte (…) Acum toată lumea poate vedea crimele de război (…) dar problema este că ruşii nu vor să vadă ceea ce vede întreaga lume (…) Ei nu vor să audă şi să vadă. Nu mă voi mai adresa lor”.

Aceasta crede că este important ca războiul să nu devină o rutină, iar victimele doar nişte statistici.

”Nu vă obişnuiţi cu durerea noastră”, a transmis ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇