Rușii au bombardat un pod pe unde ajungeau din România arme în Ucraina

Rușii au bombardat un pod pe unde ajungeau din România arme în Ucraina

Forţele ruse bombardează poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme occidentale pentru Ucraina, a indicat marţi un consilier al ministrului de interne ucrainean, după distrugerea unei căi strategice care făcea legătura între Ucraina și România.

Podul rutier şi feroviar care traversează estuarul Nistrului a fost avariat marţi de o lovitură de rachetă a forţelor ruse, a declarat Oleksandr Kamîşin, directorul căilor ferate ucrainene.

„Inamicul a provocat daune importante infrastructurii podului, a cărui restaurare va necesita eforturi şi un timp considerabile”, a precizat Ministerul Transporturilor pe Telegram. Potrivit acestuia, circulaţia este întreruptă.

Această cale ferată leagă România vecină de oraşul portuar Odesa, în sudul Ucrainei. Lovitura nu a făcut victime, potrivit autorităţilor.

„Rusia distruge infrastructurile de transport ucrainene – poduri şi căi ferate – pentru a încetini aprovizionarea cu arme din partea aliaţilor noştri”, a scris pe Twitter Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne.

ADVERTISING

El a cerut ţărilor occidentale să furnizeze sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei.

Luni, cel puţin cinci persoane au fost ucise în urma unor bombardamente ruseşti asupra instalaţiilor feroviare în reginea Vinniţa, în partea de centru-vest a Ucrainei, important nod ferovirar atât pentru liniile interne ale Ucrainei, cât şi pentru conexiunile cu străinătatea.

Mai multe gări fuseseră vizate anterior, precum cea de la Kramatorsk, în estul ţării, unde un bombardament la începutul lunii aprilie se soldase cu cel puţin 50 de morţi.

ADVERTISING

Ziua 62 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇