Ciolacu: Nu există autosuspendare, Gabriela Firea a fost suspendată din funcțiile din partid. Ce spune despre candidatura la Primăria Capitalei

Ciolacu: Nu există autosuspendare, Gabriela Firea a fost suspendată din funcțiile din partid. Ce spune despre candidatura la Primăria Capitalei

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu există ”autosuspendare” în statutul partidului, astfel că în Consiliul Politic Național s-a votat suspendarea Gabrielei Firea de la conducerea PSD Bucureşti.

În locul său, interimar, a fost numit Paul Stănescu.

”Nu există autosuspendare în statut, de aceea, s-a și supus la vot suspendarea pe o perioadă limitată de timp și numirea domnului Paul Stănescu în funcția de președinte interimar al organizației București”, a declarat Ciolacu.

Vineri, după ce şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Familiei, Gabriela Firea a scris pe Facebook un mesaj fluviu, în care a anunţat că s-a suspendat şi de la conducerea PSD Bucureşti.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a spus, din nou, că din punctul său de vedere, Gabriela Firea nu a greşit cu absolut nimic instituțional, pentru că nu a avut nicio atribuție în ceea ce privește centrele pentru persoanele cu dizabilități.

Potrivit liderului PSD, demisia Gabrielei Firea a venit în urma anumitor dezvăluiri din presă și a subliniat că și-a avertizat colegii „să aibă grijă de oamenii care apar pe lângă ei”.

”Doamna Firea, din punctul meu de vedere, ca şi premier, nu a greşit cu absolut nimic instituțional. Doamna Firea nu a avut nicio atribuție în ceea ce privește centrele pentru persoanele cu dizabilități. Nu a avut nicio atribuție în acest domeniu. Presupun că demisia sa a venit în urma anumitor dezvăluiri din presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La fel cum am spus și în Consiliul Politic Național, acesta să fie un lucru pe care să îl învățăm fiecare dintre noi. Să avem grijă de oamenii care apar pe lângă persoanele publice. Cei care ne fotografiază, ne filmează sunt binevoitori, pentru ca pe urmă să folosească aceste conjuncturi ca să își vadă unele scopuri economice. Este un cost mare, dar cred că cu toții trebuie să avem mare grijă cu cei care apar din când în când în anturajul nostru”, a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că Firea nu este suspendată pentru o perioadă determinată, ci până se lămuresc lucrurile.

ADVERTISING

„În acest moment este suspendată și din funcția de prim-vicepreședinte”, a subliniat Ciolacu.

Întrebat dacă o mai susține pe Gabriela Firea pentru o candidatură la Primăria Capitalei, Marcel Ciolacu a spus că „în acest moment nu avem alegeri locale, nici generale, nici europarlamentare. Vom vorbi atunci când este momentul”.

Marcel Ciolacu la sediul PSD - 17.07.2023

Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu, președintele #PSD, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Duminică, 16 iulie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇