Gabriela Firea și-a dat demisia, după o întâlnire la Guvern cu Marcel Ciolacu. Iohannis a semnat decretul

Gabriela Firea și-a dat demisia, după o întâlnire la Guvern cu Marcel Ciolacu. Iohannis a semnat decretul

Gabriela Firea şi-a dat demisia din funcţia de ministru, informaţie confirmată pe Facebook chiar de ea.

Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în…

Publicată de Gabriela Firea pe Vineri, 14 iulie 2023

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia Gabrielei Firea și l-a desemnat interimar pe ministrul Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan.

Iată câteva dintre declaraţiile Gabrielei Firea din postarea fluviu pe care a scris-o:

  • Am fost prezentată nedrept în mass-media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur.
  • Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!
  • Prietena și colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecțiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plătește, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău.
  • Scopul nu era doar să plec din Guvern.
  • Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei!
  • Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică.
  • Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez.
  • Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște
  • Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată
  • Voi continua toate inițiativele pentru oameni, în special pentru copii, tineri, femei din Senatul României
  • Nu, nu mă voi jena de credința mea și nu mă voi cenzura
ADVERTISING

Ciolacu a convins-o să plece după Budăi

Gabriela Firea a fost invitată vineri la prânz, pentru o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria. Doar cei doi au stat faţă în faţă, mai puţin de o oră, iar la final şeful de partid şi guvern a convins-o să îşi semneze demisia, care a fost deja înregistrată la SGG.

Marcel Ciolacu a anunţat joi demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, iar multă lume aştepta o mişcare similară în cazul Gabrielei Firea. Doar că ieri era ziua ei de naştere, aşa că premierul a amânat discuţia dificilă până azi.

Social-democraţii decid luni, într-o şedinţă a Consiliului Național, cine îi va înlocui pe Budăi şi Firea în Guvern.

Sute de persoane au participat, joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide în faţa Guvernului şi au solicitat demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Gabriela Firea a negat în repetate rânduri (şi azi de altfel) orice implicare în afacerea cu azile din Ilfov, însă din investigaţiile de presă şi informările procurorilor reiese că oamenii care gravitau în jurul ministrului Familiei făceau bani, profitând de pe urma unor persoane în vârstă și bolnave.

În toată această perioadă, la fel ca azi, Firea a spus că este victima unei campanii de discreditare pentru a fi scoasă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Cert este că şansele Gabrielei Firea de a fi candidatul PSD la Primăria Capitalei în 2024 scad spre zero.

De fapt, Firea a anunţat că nu pleacă doar din Guvern, ci se suspendă şi din funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti. Detalii AICI

Caracatiţa din jurul doamnei Firea

Ștefan Godei, inculpat arestat în dosarul azilelor din Ilfov, a fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

ADVERTISING

Godei a fost angajat la cabinetul senatorului Firea, imediat după ce fostul primar şi-a preluat mandatul obţinut în urma alegerilor din decembrie 2020. Pe acelaşi sistem, Godei se angajase ca şofer la PMB după ce Gabriela Firea a devenit primarul Capitalei în 2016.

Ştefan Godei ar fi pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei. El îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT.

Godei conducea ONG-ul care gestiona azilele groazei din Voluntari, iar co-fondator este Ligia Gheorghe (fostă Enache), prietenă veche (încă din perioada Antena1) și consilieră a Gabrielei Firea. Ea a fost vicepreședinte al asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, prin care Godei gestiona azilele de bătrâni. Ligia Gheorghe are deocamdată calitatea de martor în dosarul deschis de DIICOT.

Partenera de viață a lui Ștefan Godei, Ecaterina Voicu, cea care a făcut demersurile administrative pentru înființarea asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”, a fost angajată în mandatul Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei la o instituție din subordine. Ecaterina Voicu a fost numită în 2017 șefa Biroului de Marketing, Comunicare și Relații Publice la Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului București.

Un alt personaj în poveste este sora Gabrielei Firea, Vica Nela Andrieş (fostă Vrînceanu), care a deţinut o funcţie de conducere în Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Voluntari. Iar în perioada în care a lucrat efectiv la această instituţie, ca şef de serviciu, Direcţia a făcut şapte anchete în căminele anchetate de DIICOT.

În calitate de inspector principal, prima atribuţie a Vicăi Nela Andrieş era „elaborarea de proiecte, programe, referitoare la restructurarea, organizarea şi dezvoltarea de programe de asistenţă socială destinate copiilor, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, oricăror alte persoane aflate în situaţie de risc”, conform fişei postului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇