Pandele, reacție nervoasă în scandalul „azilelor groazei”: Aseară am fost decimați, Firea Gabriela, sora, asistenta

Pandele, reacție nervoasă în scandalul „azilelor groazei”: Aseară am fost decimați, Firea Gabriela, sora, asistenta

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a avut vineri o reacție nervoasă în scandalul „azilelor groazei”, afirmând că instituția pe care o conduce nu avea informații despre neregulile grave și că nu are atribuții de control în acest caz.

„Este un caz foarte grav și sunt convins că toate autoritățile statului sunt de acord. Știu că se caută vinovați și trebuie să se găsească vinovații. Nu avem explicații, nimeni nu poate exonera pentru ceea ce se întâmplă. Dacă, într-adevăr, aceste necazuri, azile ale groazei, cum dumneavoastră le tot menționați de câteva zile, se găsesc doar în Voluntari, înseamnă că România este salvată, înseamnă că am găsit răul la Voluntari.

ADVERTISING

Eram plecat din țară, m-am întors în câteva ore pentru faptul că am avut impresia că au intrat rușii peste noi. Erau așa de mulți jandarmi și salvări în Voluntari, un spectacol foarte bine regizat și mă îngrozesc.

Ceea ce s-a întâmplat este strigător la cer. Mă refer la căminele așa-zise ale groazei. După ce aseară am fost decimați, Firea Gabriela, sora Gabrielei Firea, asistenta Gabrielei Firea și primarul din Voluntari într-o emisiune condusă de domnul Prelipceanu, pe care l-am sunat de 20 de ori și i-am dat mesaje, nu mi s-a dat dreptul la replică”, a acuzat Pandele, la Digi24.

ADVERTISING

Valentin Stan, jurnalist Digi24, i-a spus însă edilului că l-a sunat în prima zi când a fost deschis dosarul penal, pentru un drept la replică, dar nu i-a răspuns. „Am în telefon 4 apeluri către dumneavoastră”, i-a spus jurnalistul. Pandele a spus, din nou, că nu a fost în țară.

Edilul a spus apoi că nu are nicio vină pentru ceea ce s-a întâmplat în aziluri, a povestit cât de mult și-a iubit părinții și a afirmat că nu își face campanie.

„Dacă aș fi știut, bunul Dumnezeu îmi este martor. Avem părinți. Mama mea a murit când avea 40 de ani. De la picioarele mamei mele începea Raiul pentru mine. Tatăl meu a murit la 76 de ani și l-am ținut în brațe ca pe un ou. Cine nu-și respectă părinții, bătrânii, seniorii este un om de nimic. Cei care au greșit, trebuie să răspundă. Nu am avut informații. Sunt un om sensibil. Nu vreau să-mi fac campanie la televizor. Sunt primar de 23 de ani. Nu caut să fac acest lucru acum”, a spus edilul.

ADVERTISING

Pandele nu a ratat ocazia să acuze că tot acest scandal are scopul de a o „îngropa” pe Gabriela Firea.

„Eu înțeleg că acest spectacol mediatic este făcut ca să o îngroape pe Firea Gabriela. Cum explicați dumneavoastră că din toată România, după ce au fost controale în 3-4 județe și toate televiziunile au prezentat cazul de la Voluntari”, a conchis edilul.

Noi informații despre azilele groazei: Mâncarea stricată era ascunsă în garaj

Între timp, au apărut noi informații despre strategia administratorilor azilelor din Ilfov prin care reușeau să iasă bine la controalele instituțiilor statului, multe dintre ele anunțate.

Potrivit stenogramelor procurorilor, citate de Digi24, zeci de bătrâni erau mutați noaptea pentru că erau mult mai mulți decât numărul pentru care căminele au cerut acreditarea, dar și raportat la numărul îngrijitorilor.

Un angajat le-a spus procurorilor că înainte de controlul de la ITM oamenii erau mutați noaptea fie la Bălăceanca, fie într-o casă pe care administratorii o aveau închiriată.

De asemenea, mâncarea era ascunsă în garaj și readusă în bucătărie când se terminau controalele.

Este vorba despre alimente proaste sau vechi, care nu erau aruncate la gunoi apoi, ci erau folosite în continuare să fie hrăniți pacienții din centru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇