Purtătorul de cuvânt al BOR, atac la Firea în cazul azilelor groazei: Să spui că nu știi ce se petrece e proba supremă de abjecție și cinism

Purtătorul de cuvânt al BOR, atac la Firea în cazul azilelor groazei: Să spui că nu știi ce se petrece e proba supremă de abjecție și cinism

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, comentează, joi, cruzimea cu care au fost trataţi bătrânii din centrele aflate în ancheta DIICOT şi precizează că maltrratarea acestora este manifestarea Răului absolut.

”Cruzimea este probabil faţa cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măşti. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit şi hâd al cruzimii. Când ea se manifestă în mod obscen faţă de bătrâni sau copii, maltrataţi ca şi cum ar face parte din altă specie decât cea umană, avem de-a face în mod evident cu manifestarea insuportabilă a Răului absolut, lipsit de sens, deci absurd. Surd la strigătele care imploră milă, hrană, apă”, a scris, joi, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

ADVERTISING

Acesta o atacă pe Gabriela Firea, deşi nu o nominalizează.

”Să spui că nu ştii ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferinţe inimaginabile, deşi eşti căţărat suficient de sus încât să poţi vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit ”Doamne ajută” e proba supremă de abjecţie şi cinism. Creştinismul afişat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii şi confiscată antihristic de persoane adânc dedublate”, a mai scris Bănescu.

Un consilier al ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, are calitatea de martor în dosarul deschis de DIICOT pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, fals în declaraţii, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi delapidare, fapte comise în legătură cu administrarea unor centre pentru vârstnici şi persoane cu handicap mintal, unităţi administrate privat dar finanţate din fonduri publice.

ADVERTISING

USR a cerut, joi, conducerii Parlamentului, să convoace săptămâna viitoare comisiile de specialitate pentru audierea instituţiilor cu atribuţii de monitorizare şi control în respectarea drepturilor persoanelor vârstnice şi/sau cu dizabilităţi. Este vorba de Avocatul Poporului, Consiliul de Monitorizare, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, ministerele responsabile.

Totodată, preşedintele USR Cătălin Drulă îi cere premierului PSD Marcel Ciolacu să o demită pe Gabriela Firea din guvern după dezvăluirile despre azilele groazei conduse de apropiaţii săi.

Firea susține că se încearcă scoaterea sa din cursa pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, în care acuză că se încearcă intimidarea sa, compromiterea imaginii personale și scoaterea din viața politică. "Care este vina mea? Sunt vinovată că exist? Acum 2 luni vindeam copiii românilor, iar acum chinui bătrânii! Este evident o campanie orchestrată împotriva mea ca om, ministru și candidat la Primăria Capitalei!", scrie ea.

ADVERTISING

Aceasta precizează că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități, iar domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nu intră în atribuțiile ministerului.

Firea admite, totuși, că unul dintre consilierii săi s-a aflat la conducerea unei asociații implicate în dosarul azilelor, dar susține că aceasta nu cunoștea situația centrelor.

"Nu am implicare în acest caz și nu am avut cunoștință despre activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă. În ciuda eforturilor masive făcute de persoane care și-au dovedit lipsa de deontologie și echidistanță, fiind în serviciul unor partide și oameni politici, singura legătură este faptul că în conducerea unei asociații din dosar a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilierii mei.

Datele din dosar, cele apărute în spațiul public, sunt cea mai mare dovadă că nici consiliera mea nu cunoștea activitatea centrelor deținute de asociația respectivă. Sigur că nu este de interes pentru cei care împroașcă cu noroi faptul că numele ei nu apare nici în stenogramele citate în presă, nici în interceptările publicate și nici pe documente. De asemenea, s-au creat intenționat confuzii publicând imagini amestecate ca să pară și mai vinovată consiliera mea, deci și eu", scrie ministrul.

Firea precizează, totodată, că sora ei nu are nicio legătură cu ancheta DIICOT, chiar dacă face parte din conducerea uneia din instituțiile vizate, DGASPC Ilfov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇