Se strânge lațul în jurul Gabrielei Firea: Pe patronul azilelor groazei l-a avut angajat și la PMB, și la Senat. Pandele ne spune o poveste cu bunici

Se strânge lațul în jurul Gabrielei Firea: Pe patronul azilelor groazei l-a avut angajat și la PMB, și la Senat. Pandele ne spune o poveste cu bunici

Ștefan Godei, inculpat arestat în dosarul azilelor din Ilfov, a fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Informaţia apare într-un document oficial consultat de G4Media şi Gândul.

Sursele citate precizează că Godei a fost angajat la cabinetului parlamentar al Gabrielei Firea în perioada 4 ianuarie 2021 – 1 februarie 2023 şi a încasat 3.000 de lei pe lună.

Acum iese la iveală că Godei a fost angajat la cabinetul senatorului Firea, imediat după ce fostul primar şi-a preluat mandatul obţinut în urma alegerilor din decembrie 2020. Pe acelaşi sistem, Godei se angajase ca şofer la PMB după ce Gabriela Firea a devenit primarul Capitalei în 2016.

ADVERTISING

Ştefan Godei ar fi pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei. El îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT.

Godei conducea ONG-ul care gestiona azilele groazei din Voluntari, iar co.fondatoar este Ligia Gheorghe (fostă Enache), prietenă veche (încă din perioada Antena1) și consilieră a Gabrielei Firea.

Ştefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul azilelor, alături de fratele său, Daniel Godei, care avea rol de coordonator în cadrul grupului.

ADVERTISING

Firea neagă orice legătură: NU e şoferul meu!

Firea a negat în repetate rânduri că ar fi știut ceva despre azilele groazei din Voluntari, unde soţul ei este primar.

Ministrul Familiei a precizat, joi, că Ştefan Godei nu a fost vreodată şoferul său.

„Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informaţii apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov nu a fost vreodată şoferul meu. Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria tot Parlamentul, etc.”, a transmis Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Cât despre perioada când era angajat la PMB, ministrul susţine că Godei a lucrat ca şofer "la Administrativ şi pentru alte persoane”.

„Nici la Senat nu a fost şoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, aşa cum a făcut-o în toate instituţiile unde a activat”, adaugă Firea.

Pandele explică legătura cu Godei

Iar Florentin Pandele susţine că nu îl cunoaște pe Ștefan Godei, angajat fidel al soţiei sale, dar arată că există o legătură de familie. Pandele spune că bunicul lui i-a cununat pe bunicii lui Godei, iar cele două familii sunt originare din același sat – Surlari (Ilfov).

”Eu sunt născut în satul Surlari și am aflat de la familie că tatăl tatălui meu i-a cununat pe bunicii lui Ștefan Godei”, a declarat Pandele, pentru G4Media.

Pandele continuă să susţină că nu știe nimic despre legăturile lui Godei cu Gabriela Firea.

Budăi pleacă, urmează Firea?

Marcel Ciolacu a anunţat joi demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, iar multă lume aşteaptă o mişcare similară în cazul Gabrielei Firea.

O petiţie pentru demiterea Gabrielei Firea are deja peste 11.000 de semnături.

„Presa tocmai a dezvăluit că Godei - patronul azilelor groazei - a fost consilierul parlamentar al Gabrielei Firea timp de 2 ani (2021-2023). Asta în timp ce Gabriela Firea se făcea acum 3 zile că nu știe cine e și îl numea un om care bagă capul în poză. Câtă sfidare și minciună mai trebuie până când își găsește Marcel Ciolacu curajul de a o da afară din Guvern?”, se întreabă Cătălin Drulă pe Facebook.

Vă recomandăm analiza: Testul lui Marcel Ciolacu. Câtă forță are, de fapt?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇