Apel la protest în Piața Victoriei pentru azilele groazei din Ilfov: Protestatarii vor cere demisiile lui Budăi și Firea. UPDATE Declic a lansat o petiție și anunță un protest

Apel la protest în Piața Victoriei pentru azilele groazei din Ilfov: Protestatarii vor cere demisiile lui Budăi și Firea. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Declic a lansat o petiție și anunță un protest

Un anunț privind organizarea unui miting în Piața Victoriei în centrul Capitalei a fost lansat pe Facebook. Protestatarii vor cere demisia miniştrilor Muncii şi Familiei în urma scandalului privind bătrânii maltrataţi în centrele din Voluntari.

Conform anunţului, protestul intitulat „Pedepsiți torționarii bătrânilor! Demisia Gabriela Firea! Demisia Marius Budăi!” este programat sâmbătă, de la ora 18:00, în Piaţa Victoriei din Capitală.

"Pe 15 iulie, ora 18:00 ieşim în Piaţa Victoriei pentru a arăta că nu acceptăm ca cei mai vulnerabili din societate să fie abuzaţi şi că vrem ca abuzatorii să fie pedepsiţi!", scriu organizatorii.

ADVERTISING

Potrivit acestora, ministrul Gabriela Firea, soţul acesteia, Florentin Pandele, şi Marius Budăi "au legături directe cu grupurile infracţionale”.

"Instituţiile publice care aveau rolul să controleze ce se întâmplă în azile (DGASPC şi AJPIS) au sprijinit grupurile infracţionale. Aceste instituţii sunt subordonate Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse (Gabriela Firea) şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (Marius Budăi).

ADVERTISING

Unii dintre oamenii implicaţi au fost deja arestaţi (Ştefan Godei, prieten al lui Firea şi fost membru al Tineretului Social Democrat) sau suspendaţi din funcţie (Ligia Gheorghe, mama unei fetiţe căreia Gabriela Firea îi e naşă).

Totuşi, persoanele cu putere politică - Gabriela Firea, Marius Budăi şi Florentin Pandele - rămân neatinşi. Prim-ministrul României şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu iau nicio măsură pentru a-şi pedepsi membrii propriului guvern", se arată în anunţul privind organizarea mitingului.

ADVERTISING

Peste 300 de persoane s-au arătat deja interesate de acest eveniment.

De asemenea, comunitatea Declic a lansat o petiție prin care demisia miniștrilor Budăi și Firea și anunță că va organiza joi, de la ora 19:00, un protest în Piața Victoriei.

Semnează petiția. Cere și tu să fie demiși! 👉 https://go.declic.ro/demiterea-firea-budaiFirea și Budăi au știut despre...

Publicată de Declic pe Marţi, 11 iulie 2023

"Firea și Budăi au știut despre ororile din căminele pentru bătrâni. Au știu și au tăcut. Au încercat și încă încearcă să mușamalizeze totul. Nu vrem să fim guvernați de niște monștri.", se arată în anunțul postat pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇