După Marius Budăi, se cere și demisia Gabrielei Firea: Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa guvernului

După Marius Budăi, se cere și demisia Gabrielei Firea: Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa guvernului

USR și Forța Dreptei cer și demisia ministrului Familiei, Gabriela Firea. Preşedintele USR Cătălin Drulă afirmă joi, după demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, că trebuie să urmeze Gabriela Firea.

”După demisia lui Marius Budăi trebuie să urmeze Gabriela Firea. Fiecare zi de întârziere înseamnă sfidare şi dispreţ faţă de românii revoltaţi de ororile din Voluntari”, afirmă liderul USR.

Cătălin Drulă precizează că ”premierul Ciolacu are datoria să o demită pe Firea”. ”Oricâte calcule cinice îşi fac în spate, acestea nu pot trece înaintea unui gest necesar şi obligatoriu. Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa guvernului”, menţionează preşedintele USR.

ADVERTISING

Și preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a solicitat demisia ministrului Familiei Gabriela Firea, în contextul faptelor petrecute în „azilele groazei”.

„Demisia, Firea! Timp de 9 zile Ciolacu a fost complicele lui Budăi şi Firea, i-a ţinut în braţe în speranţa că valul de indignare şi de revoltă din societate se va diminua şi îi va putea face scăpaţi pe cei doi, care sunt în mod evident responsabili pentru tratamentele inumane la care au fost supuşi vârstnicii din azilele groazei”, a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

ADVERTISING

Liderul Forţa Dreptei a mai spus că „în acest timp, Ciolacu şi conducerea PSD au sacrificat ceva ”plevuşcă”, nişte directori şi un preşedinte de agenţie, cu intenţia evidentă de a reduce presiunea publică prin oferirea câtorva capete de ţapi ispăşitori”.

Orban a adăugat că demisia ministrului Marius Budăi a fost impusă de conducerea PSD, nu a fost o demisie de onoare.

„Chiar dacă este ziua de naştere a lui Firea, continui să îi solicit demisia. Dacă Ciolacu va continua să îi ţină spatele îşi va săpa propria „groapă politică” şi va duce PSD-ul în cap”, a conchis preşedintele partidului Forţa Dreptei.

ADVERTISING

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat joi demisia în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov.

Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia.

”Este cât se poate de clar, evident, că dintr-un cumul de factori care ţin atât de stat cât şi de zona privată, activitatea de protecţie a persoanelor vârstnice şi a celor vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său iniţial. Am văzut, din păcate, în ultimele zile prea multe situaţii care probează că această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmăreşte profitul cu orice preţ, deseori prin suferinţe crunte, provocate seniorilor noştri.

Am avut azi dimineață o discuție cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat că își va da demisia la finalul ședinței de guvern. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc. Este reacția firească în orice democrație”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul ședinței Executivului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇