Ciolacu, despre contabila premiată regește: E normal ca tot angrenajul să aibă niște beneficii. Solicitarea USR

Ciolacu, despre contabila premiată regește: E normal ca tot angrenajul să aibă niște beneficii. Solicitarea USR

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, despre situaţia de la Federaţia Română de Canotaj, unde o contabilă şi un secretar general ar fi primit mai mulţi bani decât un sportiv medaliat.

”Acum, la birou am invitat şi pe doamna Lipă să vedem cu adevărat tot adevărul. Depăşind ştirile, haideţi să mă informez cu toate şi după cum sunteţi obişnuiţi o să vă şi răspund”, a declarat premierul, citat de News.ro.

ADVERTISING

Referitor la o eventuală modificare a legislaţiei în acest sens, Ciolacu a afirmat: ”Este o opţiune”.

”Haideţi să vedem, totuşi, am înţeles că au fost bani daţi la un contabil, la un medic, pentru întreg lotul. E normal ca şi medicul echipei, al lotului olimpic, să aibă nişte beneficii suplimentare. E normal ca tot angrenajul să aibă nişte beneficii suplimentare. Părerea mea, că trebuie foarte clar ştiut încă de la început care sunt aceste beneficii, ca să nu mai avem astfel de cazuri”, a menţionat premierul.

ADVERTISING

În acest context, deputații USR din Comisia pentru Tineret și Sport cer chemarea Elisabetei Lipă pe tema premiilor de la FR de Canotaj.

„Pentru trei medalii de aur și două medalii de argint la canotaj, statul plătește, prin Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în baza unei hotărâri de guvern din august, suma de 8,75 milioane de euro. Din acești bani, circa 3 milioane de euro au ajuns la sportivi. Restul la antrenori, specialiști, tehnicieni, dar și la contabila și secretarul general al Federației.

Doamna Lipă, candidat PSD la alegerile parlamentare, vicepreședinte COSR, șefa Agenției Naționale pentru Sport și chestor al MAI, trebuie să vină cu niște explicații. Mai ales că trăim într-o țară prea «săracă» pentru a investi în sportul juvenil, în care copiii fac performanță în baze sportive degradate, iar părinții plătesc din buzunar pentru asta”, a declarat deputatul USR Tudor Pop, citat de Mediafax.

ADVERTISING

De altfel, cererea USR pentru chemarea în Parlament a Elisabetei Lipă a fost deja trimisă președintelui Comisiei pentru Tineret și Sport.

Scandalul contabilei de la canotaj

Federația Română de Canotaj a înaintat propunerile pentru premierile în urma rezultatelor de la Jocurile Olimpice de la Paris. Antrenorii au fost propuși pentru a încasa aproape 4 milioane de euro, dar nici staff-ul administrativ nu a fost ignorat. Contabilul-șef al FR Canotaj a fost propus pentru o primă de 162 de mii de euro, la fel şi secretarul general.

Ca o comparație, David Popovici a primit 140 de mii de euro pentru o medalie de aur și 84 de mii pentru bronz.

FR Canotaj a trimis propunerile la COSR, care trebuie să le valideze înainte ca premiile să fie oferite. Suma totală propusă pentru premierile de la canotaj este de 8,75 milioane de euro.

Angajaţii FR Canotaj ar fi premiaţi pentru "participare activă şi contribuţie substanţială la obţinerea rezultatelor”.

În răspunsul său, Elisabeta Lipă afirmă că normele financiare se aplică tuturor sportivilor, personalului auxiliar şi al federaţiilor de specialitate, precum şi al instituţiilor prevăzute de lege.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇