Apropiații lui Orban îi urmează exemplul. Doi deputați şi un senator şi-au anunţat demisia din grupul parlamentar PNL

Apropiații lui Orban îi urmează exemplul. Doi deputați şi un senator şi-au anunţat demisia din grupul parlamentar PNL

Doi deputați şi un senator PNL şi-au anunţat, miercuri, în plenul Camerelor, dezafilirea din grupurile parlamentare ale PNL, după gestul fostului lider al partidului, Ludovic Orban, care a părăsit grupul parlamentar luni.

Aceștia au precizat că nu pleacă încă din partid şi i-au atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe noul şef PNL Florin Cîţu.

Deputatul PNL Alexandru Kocsis a spus, în plen, că se retrage din grupul PNL şi va activa cel puţin temporar ca parlamentar neafliliat. ”Nu voi mai valida orgoliile unor copii bătrâni, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis”, a spus Kocsis de la tribuna plenului.

ADVERTISING

La rîndul său, deputatul Ion Ştefan a anunţat că demisionează din grupul parlamentar al PNL şi va activa ca deputat neafiliat.

Fostul ministru al Dezvoltării a precizat că partidul „a fost făcut praf” din cauza ambiţiilor nerealiste ale unor colegi, la îndemnul preşedintelui Klaus Iohanis.

„Mă dezic de tot balamucul politic creat de unii şi alţii care au dovedit prin acţiunile lor că îşi bat joc de cetăţeni, de o ţară şi pun în pericol implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a mai explicat Ion Ştefan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și senatorul PNL Ovidiu Florean a anunţat că şi-a depus demisia din grupul parlamentar senatorial PNL şi urmează să activeze ca neafliliat.

El a arătat că decizia sa are ca motivaţie atitudinea majorităţii colegilor, care din obedienţă pentru preşedintele Klaus Iohannis au girat dezastrul crizei sanitare.

”Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele luate în faţa oamenilor”, a subliniat senatorul, precizând că toate deciziile luate de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au dus la destrămarea coaliţiei de guvernare, la căderea Guvernului şi la criză politică şi sanitară.

ADVERTISING

”Din obedienţă faţă de preşedintele Iohannis, au girat această criză sanitară, criză economică. Domnul preşedinte Iohannis l-a sprijinit mult prea mult, nejustificat şi într-un mod pătimaş pe domnul Cîţu. Până şi parteneriatul Cîţu-Iohannis s-a încheiat la doar trei săptămâni de la congres”, a spus el.

Senatorul a afirmat că, ”în vremuri de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, dar la noi poporul a fost sacrificat pentru un amărât de capital de imagine pentru domnii Cîţu şi Iohannis”.

”Domnule Iohannis, domnule Cîţu, aţi reuşit în aceste patru luni să distrugeţi speranţa românilor. V-aş recomanda să angajaţi un inginer, să vă înveţe ce înseamnă măsura”, a spus Ovidiu Florean.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇