Orban cere demisia lui Cîțu de la șefia PNL: Vinovați de prelungirea crizei sunt Iohannis, cu ambiția sa bolnavă, și slugile lui din conducerea partidului

Orban cere demisia lui Cîțu de la șefia PNL: Vinovați de prelungirea crizei sunt Iohannis, cu ambiția sa bolnavă, și slugile lui din conducerea partidului

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban spune că Dacian Cioloș nu e vinovat de eșecul suferit astăzi în Parlament, responsabili fiind exclusiv Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Astfel, Orban i-a cerut public demisia lui Cîțu și a spus că i-ar cere-o și șefului statului, dar nu o face pentru că ar fi degeaba.

”S-a demonstrat ce am spus și anume faptul că desemnarea de către Klaus Iohannis a lui Dacian Cioloș în funcția de premier nu e decât o cacealma politică, ce nu face altceva decât să prelungească și să adâncească criza politică din România. (…)

ADVERTISING

Vinovatul principal pentru declanșarea crizei politice este Klaus Iohannis. Ambiția sa bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu mai avea nicio șansă să conducă Guvernul sunt cauzele care au dus la această gravă criză politică, pandemică și economică.

Solicit public demisia din funcția de președinte al PNL lui Florin Cîțu. A demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate, a executat orbește toate ordinele primite și astăzi e o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluție acestei crize.

ADVERTISING

Ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac pentru că ar fi degeaba. Îl somez public să înceteze bătăia de joc la adresa cetățenilor români, să înceteze să mai tuteleze și să pună condiții PNL. Îl somez să înceapă consultările nu peste o săptămână, ci în seara asta sau mâine, pentru a identifica o soluție cât mai rapidă”, a spus Orbnan, într-o conferință de presă la Parlament, reiterând că soluția pentru el e refacerea coaliției cu USR și UDMR.

El a făcut un apel la liberalii rezonabili să se implice în găsirea de soluții.

ADVERTISING

”Vreau să afirm răspicat că din acest moment nu mai sunt părtaș și nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău României care e plecat de la Iohannis sau de la Cîțu și de la gașca demolatoare care, la ordinele lui Iohannis, au creat această gravă situație și au dus la aruncarea României într-o prăpastie din care nu știu cum o să ieșim.

Dacă mai sunt oameni rezonabili în PNL, să se implice în identificarea unei soluții. Nu e vina lui Cioloș că nu a întrunit voturile. El a fost singurul care a asumat răspunderea de a forma un guvern și nu și-a dat seama că Iohannis l-a desemnat numai ca să-l pedepsească și ca să-l umilească.

Răspunderea pentru prelungirea crizei aparține exclusiv președintelui Iohannis și slugilor lui din conducerea PNL care au ascultat orbește de Iohannis de a nu desemna un candidat pentru funcția de premier”, a mai spus Orban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇