După ce i-a picat guvernul, Cioloș spune că mingea e acum la Iohannis: Cîțu nu este o soluție, e o non soluție

După ce i-a picat guvernul, Cioloș spune că mingea e acum la Iohannis: Cîțu nu este o soluție, e o non soluție

Premierul desemnat Dacian Cioloș i-a criticat pe parlamentari, după votul de azi împotriva guvernului propus de el, că au prelungit situația de criză politică în care ne aflăm.

”Am discutat despre soluții, dar au refuzat singura soluție pusă pe masă. Au prelungit situația de criză politică în care ne aflăm. USR și-a făcut datoria, rămânem cu această responsabilitate asumată.

E necesar ca și celelalte formațiuni politice să își asume responsabilitate. Cei care până au stat pe margine și au criticat să vină acum cu soluții”, a declarat Dacian Cioloș, imediat după ce a aflat rezultatul votului din Parlament.

ADVERTISING

Totodată, el a scris pe Facebook că este ”dezamăgit și de parlamentarii PNL care, de asemenea, nu au venit cu o propunere de prim-ministru, dar au ales să stea în bănci atunci când am propus noi una”.

Dacian Cioloș spune că acum mingea este la președintele Kalus Iohannis, care va trebui să facă o nouă nominalizare.

”Mingea se întoarce în terenul domnului președinte. Acum nu ne rămâne decât să așteptăm decizia președintelui Iohannis. Nu discut ipoteze pe care alți actori politici nu au fost în stare să le pună pe masă și au respins o propunere concretă. Ne vom pronunța asupra situației după ce vom afla ce propune președintele Iohannis”, subliniază liderul USR.

ADVERTISING

Însă, afirmă Cioloș, Florin Cîțu nu este o soluție, ci mai degrabă o non soluție.

”Florin Cîțu nu este o soluție, e o non-soluție. A picat deja în Parlament”, a precizat liderul USR.

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat miercuri, la scurt timp după ce guvernul propus de Dacian Cioloș nu a primit votul Parlamentului, că soluția este crearea unui Executiv format tot în jurul PNL.

El a evitat să spună de data aceasta dacă insistă în continuare ca el să fie premier, însă a anunțat negocierile deschise cu toate partidele, chiar și PSD, excluzând doar AUR de la masa tratativelor.

ADVERTISING

Ulterior, USR a transmis un comunicat în care afirmă că vor merge la consultări cu aceeași deschidere pentru a găsi o soluție de ieșire din criză.

”Vom merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis cu aceeași deschidere în a găsi o variantă prin care România să aibă rapid un guvern cu puteri depline.

Soluția pentru România nu este un nou guvern USL. Soluția este refacerea coaliției USR-PNL-UDMR”, a precizat USR.

Guvernul USR a picat miercuri în Parlament, după ce a primit doar 88 de voturi pentru și 184 împotrivă.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, nu a reușit prin discursul susținut azi să îi convingă pe parlamentari să voteze Cabinetul propus de el, deși a spus că este singura soluție pentru a ieși din criza politică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇