Orban spune că Cioloș nu are nicio șansă: Iohannis să revină cu picioarele pe Pământ. Intenția ascunsă, cinică, e desemnarea lui Cîțu a doua oară (Video)

Orban spune că Cioloș nu are nicio șansă: Iohannis să revină cu picioarele pe Pământ. Intenția ascunsă, cinică, e desemnarea lui Cîțu a doua oară (Video)

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban îl acuză pe Klaus Iohannis că l-a desemnat ca premier pe Dacian Cioloș știind că nu are nicio șansă să întrunească majoritatea, doar ca în final să aibă posibilitatea constituțională de a-l numi iar pe Florin Cîțu în fruntea Guvernului.

”Decizia de ieri a președintelui e mai degrabă o cacealma, care are ca efect prelungirea și adâncirea crizei politice și guvernamentale.

E evident pentru orice om care cunoaște poziționările politice că, în ciuda bunelor intenții ale USR și ale lui Dacian Cioloș, desemnarea nu ține cont de principiul loialității constituționale, care ar fi trebuit aplicat și nu ține cont că desemnarea trebuia să se facă pentru un premier care poate asigura o majoritate. E clar pentru orice om de bun simț că nici actuala conducere a PNL, nici alte conduceri politice nu vor susține un Guvern Cioloș.

ADVERTISING

Președintele, deși formal și-a împlinit atributul constituțional, nu cred că nu e conștient că Cioloș nu are nicio șansă să strângă o majoritate”, a spus Orban, într-o conferință convocată la Parlament.

El și-a întărit ideea, spunând că nu are niciun dubiu că Iohannis știe exact ce face.

”Sunt convins că intenția ascunsă care stă în spatele acestei desemnări care nu are nicio șansă - și nu pot să cred că Iohannis nu are această evaluare - deci sunt convins că în spatele acestei cacealmale, acestei decizii cinice, se ascunde dorința ca la a doua desemnare să fie desemnat de președinte Florin Cîțu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Decizia luată ieri nu face altceva decât să prelungească criza, să adâncească criza, să facă și mai puțin probabilă o refacere a coaliției de guvernare. (...)

Fac un apel la președintele Iohannis să revină cu picioarele pe pământ, să renunțe la ambiții personale și la jocuri politicianiste, să înțeleagă că România are nevoie de un guvern stabil, competent, determinat să ofere soluții la gravele provocări cu care se confruntă”, a insistat Orban.

”Probabil că Iohannis vrea să distrugă partidul care l-a sprijinit, pentru că nu găsesc nicio explicație rațională”, a mai spus fostul premier.

ADVERTISING

El a adaugat că în opinia lui e inacceptabil că PNL nu a avut propunere de premier luni la Cotroceni și s-a cramponat de Florin Cîțu, având în vedere că are multe persoane serioase și competente care ar fi îndeplinit cu responsabilitate un astfel de mandat.

Declarații de presă susținute de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban

Declarații de presă susținute de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban

Publicată de Ludovic Orban pe Marţi, 12 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇