Cîțu îi spune lui Cioloș să negocieze cu aliații de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR

Cîțu îi spune lui Cioloș să negocieze cu aliații de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR

Premierul demis Florin Cîțu a reacționat șuni pe Facebook după ce Klaus Iohannis l-a desemnat oficial pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

Deși cei de la USR au ieșit public și au spus că prima opțiune, pe care o consideră corectă pentru România, este refacerea coaliției cu PNL și UDMR, Cîțu le transmite să meargă întâi să negocieze cu ”aliații de la moțiunea de cenzură”.

”Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.

ADVERTISING

PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR. Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN”, a scris Cîțu pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni seara, după consultările cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier, acesta trebuind acum să vină cu o propunere de guvern, un program și să obțină o majoritate în Parlament.

ADVERTISING

Amintim că singurele partide care au venit cu propuneri de premier au fost USR, în persoana lui Dacian Cioloș, și UDMR, cu Kelemen Hunor. De altfel, delegația USR i-a prezentat lui Iohannis și un program de guvernare clar.

PNL nu a venit cu nicio propunere de premier, pentru că nu are majoritate în Parlament astfel încât să treacă la vot și a insistat că nu poate oferi alt nume decât președintele partidului, adică demisul Florin Cîțu.

Social democrații au insistat că vor alegeri anticipate, iar AUR vrea demiterea lui Cîțu şi de către Iohannis și numirea unui guvern tehnocrat.

ADVERTISING

Puteți vedea aici cum s-a desfășurat ziua consultărilor și ce declarații au făcut liderii politici: Filmul primei runde de consultări la Cotroceni: Câte partide, atâtea propuneri

Iată și care au fost reacțiile după anunțul lui Iohannis:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇