Cioloș e onorat de decizia lui Iohannis. USR anunță strategia de negociere

Cioloș e onorat de decizia lui Iohannis. USR anunță strategia de negociere

Conducerea USR se reunește luni seară de urgență după ce Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează pe Dacian Cioloș să formeze noul guvern și să obțină votul Parlamentului.

Președintele USR a reacționat rapid pe Facebook, reiterând că, așa cum a spus și la consultări, este pregătit să își asume responsabilitatea guvernării și să inițieze imediat negocieri cu PNL și UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză.

”Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice”, a scris Cioloș pe Facebook.

ADVERTISING

O scurtă declarație a avut, într-o intervenție la Digi24, și purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu. Acesta a spus că din aceasta seară chiar vor începe discuțiile cu PNL și UDMR.

”Ee foarte important să ne așezăm la masa negocierilor cu PNL și UDMR. Opțiunea noastră nr. 1 e refacerea coaliției cu PNL și UDMR”, a spus Moșteanu.

Întrebat dacă exclude orice discuții cu PSD și AUR, el a evitat un răspuns tranșant: ”Haideți să vedem ce se întâmplă cu negocierile cu PNL și UDMR și apoi vom decide cu colegii din Comitetul Național ce pași facem mai departe”.

ADVERTISING

”Dar prima opțiune și opțiunea corectă pentru România e să refacem această coaliție stricată de Florin Cîțu. Eu în momentul ăsta nu văd varianta asta (cu PSD și AUR, n.red.) Vom face începând din seara asta sau de mâine toate demersurile pentru refacerea coaliției”, a mai spus Moșteanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni seara, după consultările cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier, acesta trebuind acum să vină cu o propunere de guvern, un program și să obțină o majoritate în Parlament.

ADVERTISING

Amintim că singurele partide care au venit cu propuneri de premier au fost USR, în persoana lui Dacian Cioloș, și UDMR, cu Kelemen Hunor. De altfel, delegația USR i-a prezentat lui Iohannis și un program de guvernare clar.

Puteți vedea aici cum s-a desfășurat ziua consultărilor și ce declarații au făcut liderii politici: Filmul primei runde de consultări la Cotroceni: Câte partide, atâtea propuneri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇