Orban s-a retras din grupul parlamentar PNL: Numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat. Partidul să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni

Orban s-a retras din grupul parlamentar PNL: Numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat. Partidul să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni

Ludovic Orban şi-a anunţat, marţi, în plen retragerea din grupul deputaţilor PNL, decizia în acest sens fiind luată încă de săptămâna trecută.

”Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras din grupul PNL şi îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat”, a spus Orban.

El a arătat că motivul principal al deciziei este legat de obligaţia morală pe care o are faţă de cetăţenii care au avut încredere în el şi în PNL, aceea de a-şi respecta angajamentele din campania electorală.

”Din păcate, astăzi nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în respectarea acestor obligaţii morale faţă de cetăţeni decât de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei parlamentari. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni depăşeşte orice imaginaţie, atâtea acţiuni politice îndreptate împotriva intereselor Romîniei nu mi-a fost dat să văd”, a acuzat el.

Atacuri dure la Iohannis

El a declarat că ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depăşeşte orice imaginaţie, fiind creată artificial o criză politică şi fiind făcut praf un partid. Orban a precizat că nu îşi dă încă demisia din PNL.

”A fost făcut praf principalul partid de guvernământ, coaliţia, şi cetăţenul român a fost lăsat fără guvern cu capacitate deplină de exerciţiu, oferind un circ politic pe care marea majoritate a populaţiei îl respinge.

Nu pot să fiu părtaş la acest lucru, numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional. Sunt un om cu conştiinţă, care îşi iubeşte ţara şi aceasta este o formă de protest. Nu îmi dau încă demisia din PNL, partidul căruia i-am dedicat toată viaţa”, a mai spus Orban.

El a afirmat că, pentru a se întoarce, trebuie îndeplinite anumite condiţii: ”Conducerea PNL trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf, eu personal nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”.

Ludovic Orban a mai declarat că a construit o coaliţie de centru-dreapta, care, aşa cum a funcţionat, asigura o stabilitate guvernamentală.

”La ora actuală nu avem nimic. Ţara pluteşte în derivă, pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil pescuieşte sau a fugit la schi”, a afirmat Orban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇