Galeria unei echipe de fotbal politic retrogradabilă

Galeria unei echipe de fotbal politic retrogradabilă

Lumea e uşor de manipulat, mai ales la vremuri de răstrişte. Vâlva manifestaţiilor antivaccin a AUR a căzut pe sufletul românaşilor neaoşi şi creduli conspiraţionişti, iar asta a crescut procentele partidului lui Simion şi Tîrziu.

Partidul are ambiţia de a deveni principala forţă politică din România. Frumos vis, împosibil de realizat.

Dacă 60% dintre români cred în NATO, iar abia 18% cred în maica Rusie, AUR nu prea mai are cum să crească. Iar concluzia logică este că jumătate din antivaccinişti cred în UE şi NATO.

După părerea mea, partidul a urcat la maximum sau poate va mai urca un procent sau două. Dar cum orice balon de săpun se sparge la un moment dat, aşa se va întâmpla şi cu AUR, la sfârşitul pandemiei.

ADVERTISING

Ce nu am înţeles şi nu pot pricepe în ruptul capului este cum de unii oameni au încredere în gălăgia politică făcută de acest partid, câtă vreme dincolo de ea cuplul Simion-Tîrziu nu oferă nicio soluţie politică şi economică pentru ieşirea din situaţia actuală.

Am impresia că şefii partidului trăiesc în continuare în paradigma unei galerii a unei echipe de fotbal, care scandează împotria adversarului cu ură, dar care nu poate da niciun antrenor.

Pentru domnii de la AUR criza energetică parcă nu există, dincolo de înjurătura de mamă politică a guvernanţilor.

Uite, PSD se zbate, a găsit o soluţie, e nemulţumit de ea şi caută alta. PNL, cât este el de pierdut în spaţiu şi în sondaje, tot mai glăsuieşte prin Cîţu câte ceva, bineînţeles că nu despre vina felului cum s-a făcut liberalizarea pieţei energiei, dar tot are un soi de viziune de rezolvare a problemelor.

Şefii de la AUR tac sau dau buzna în primării ca să demonstreze că au putere, pe când preţul la energie n-are nimic de-a face cu astfel de manifestări. Şi-l ţin la tăcere pe marele Călin Georgescu, care nu devoalează soluţiile minune la criză nici în ruptul capului.

Vorba românească spune că, atunci când îi vine sorocul, şarpele se întinde în drum, la soare. Cu recentele declaraţii care nu recunosc Holocaustul şi cu aiureala şi mai recentă prin care AUR vrea un soi de liste ale jurnaliştilor care glăsuiesc adevărat despre culoarea partidului, acesta începe a-şi da arama pe faţă.

Că eşti un partid antisistem, treacă-meargă, că eşti un partid naţionalist e tot aia, dar să fii un partid care pe sub ie are cămaşă verde, asta e cu totul altceva, e înşelăciune.

Cred că cei de la AUR au simţit că nu mai merge cu propaganda antivaccinistă, că subiectul e epuizat şi încearcă să se definească, încearcă să-şi găsească o identitate politică. Fiind oastea AUR de strânsură şi membrii ei marcanţi de varii orientări politice, unii domni din partid se simt datori să iasă în faţă şi să-şi facă publice frustările, resentimentele sau simpatiile politice retrograde.

Ce e ciudat este de ce tace AUR şi în privinţa posibilei invazii ruse asupra Ucrainei. Sunt acolo în partid oameni cu afinităţi filo-Putin – mă feresc să spun filo-ruse, pentru că este o diferenţă uriaşă între conducătorul de la Kremlin şi poporul rus – crescuţi şi educaţi prin frăţiile creştine autohtone, dar deocamdată ei tac.

Oare să fi înţeles că este contraproductiv să-l susţină pe Putin când linia partidului cere unirea cu Moldova? Păi nu există posibilitatea unirii cu Moldova sub autoritatea Kremlinului, nu asta a propus fără ruşine Putin acum un deceniu?

AUR nu are identitate politică, se foloseşte de nemulţumirea populară generată de criza pandemică pentru a creşte în sondaje şi nu are soluţii pentru ţară.

Cum am mai spus-o, politicienii care vor să contracareze AUR trebuie doar să guverneze responsabil, atât şi nimic mai mult. Dacă nu o vor face, există şansa ca şi după 2024 PSD&PNL=LOVE pentru încă nişte ani.

Deocamdată asta face AUR, joacă pe placul preşedintelui Iohannis oferind coaliţiei prezidenţiale un motiv ca această coaliţie să existe.

Iar PSD tace şi nu ripostează, pentru că vede o şansă nesperată să câştige prezidenţialele în 2024, dacă un reprezentant AUR va ajunge în turul II. Asta face AUR, lucrează pentru marii actori politici, dar se minte că este mai bun ca ei şi că va ajunge la un moment dat să îi depăşească.

Ar fi o premieră nu numai românească, ci europeană şi ar declanşa la Bruxelles mecanismele care l-au încercuit şi l-au pus la zid pe Dragnea. Că de plătit am plătit noi este adevărat şi tot noi vom plăti pentru derapajele AUR.

Dacă nu va câştiga alegerile din 2024, AUR se va desumfla la un 6-7%, iar dacă va ajunge la guvernare într-o alianţă se va consuma lovindu-se de realitatea politică şi economică. Lovindu-se de zidul democratic pe care nu-l vede acum când face liste cu cei ce trebuie, vorba lui Vadim, duşi pe un stadion şi mitraliaţi. Pentru vina că nu văd aur în ghiulul de bronz de pe arătătorul partidului ridicat contra democraţiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇