Incident la Iași: George Simion a fost stropit cu cerneală - Reacția liderului AUR (VIDEO)

Incident la Iași: George Simion a fost stropit cu cerneală - Reacția liderului AUR (VIDEO)

Copreşedintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi, în timpul manifestaţiei pe care partidul a organizat-o în centrul oraşului cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

În Piaţa Unirii s-au strâns atât susţinători, cât şi contestatari ai formaţiunii. La un moment dat, un tânăr s-a apropiat de George Simion, în timp ce acestea discuta cu oamenii, şi l-a stropit cu cerneală. 

Tânărul a fost scos rapid de forţele de ordine din mulţime şi urmează să fie audiat de poliţişti. El a fost îmbrâncit de reprezentanţii AUR. 

Incident de Ziua Principatelor Române. George Simion, stropit cu cerneală în Piaţa Unirii

George Simion a continuat să interacţioneze cu oamenii după incident.  El a mers printre susţinători, a dat mâna cu oamenii şi le-a transmis mesajele formaţiunii.  

”Noi, românii, nu ne temem de nimeni în afară de bunul Dumnezeu. Noi nu ne temem, nu suntem cu bodyguarzi, cu SPP-işti, noi suntem cu poporul român”, a susținut George Simion.  

Copreşedintele AUR susţine că îşi doreşte ca tânărul care l-a stropit cu cerneală să nu fie amendat.  În schimb, își asuma o eventuală sancțiune pentru încălcarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 prin organizarea acestui eveniment.

”Nu contează, am reuşit să avem sărbătoare pe 24 ianuarie, şi sunt cel mai fericit (...) Am comis o ilegalitate astăzi, am făcut Hora Unirii, sunt mai mult de o mie de persoane în Piaţă, să ne trimită amenda. A trecut pandemia”, a mai declarat Simion.  

Câți oameni s-au adunat în Piața Unirii din Iași

În Piaţa Unirii din Iași s-au adunat, luni, peste 1.000 de oameni, atât membri şi simpatizanţi AUR, cât şi contestatari ai acestui partid. Aceştia din urmă aveau pancarte pe care se putea citi “AUR şi Şoşoacă nu reprezintă Iaşul“, “AUR şi Simion, patrioţi de carton“ şi “Moldova spune nu extremismului“. 

Reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii în Piaţa Unirii, dar atmosfera în centrul oraşului a fost tensionată, existând discuţii aprinse între simpatizanţii AUR şi contestatarii acestui partid. 

Autorităţile nu au organizat manifestări oficiale la Iaşi de Ziua Unirii din cauza numărului în creştere a cazurilor de Covid. 

Primarul Mihai Chirica şi preşedintele CJ Costel Alexe au depus în cursul dimineţii coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Iaşiului. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇