Un grup condus de George Simion a intrat cu forța în Primăria Timișoara UPDATE A fost deschis dosar penal (Video)

Un grup condus de George Simion a intrat cu forța în Primăria Timișoara <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> A fost deschis dosar penal (Video)

Un grup de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, au forțat vineri intrarea în Primăria Timișoara, contestând dreptul lui Dominic Fritz de a conduce instituția.

UPDATE: Poliţia Timiş anunță că s-a sesizat din oficiu și a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violare a sediului profesional. Cercetarea se desfășoară sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

”O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

ADVERTISING

Edilul subliniază că a declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și spune că se așteaptă ca și Jandarmeria să-și verifice procedurile.

”Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.

Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile”, a mai afirmat Dominic Fritz.

Protest la Primaria Timisoara. George Simion si simpatizantii AUR au intrat cu forta in institutie

Potrivit Timiș online, grupul, condus de George Simion și format din aproximativ 20 de persoane, a reușit să pătrundă în primărie și a fost oprit la etajul I al clădirii.

ADVERTISING

Simion a declarat că voia o audiență la Dominic Fritz și i-a adus critici dure, afirmând că ocupă ilegal funcția de primar.

”Dominic Fritz e parașutat aici la Timișoara din Germania, fără viză permanentă de domiciliu. Omul ăsta ocupă ilegal funcția de primar și trebuie să știe toată țara acest lucru”, a spus George Simion.

Protestatarii au strigat lozinci impotriva administratiei, precum „Rusine sa va fie”, „Her Fritz, nu uita, Timisoara nu-i a ta”, „Sa vina afara” sau ”Ieși afară, javră ordinară”, scrie Opinia Timișoarei.

ADVERTISING

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, se află vineri în vizită în județul Timiș, în cadrul „Caravanei AUR”, pentru a strânge semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇