Protest AUR la Ministerul de Externe, după ce George Simion nu a fost lăsat să intre în R. Moldova

Protest AUR la Ministerul de Externe, după ce George Simion nu a fost lăsat să intre în R. Moldova

Câţiva reprezentanţi de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) protestează la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

”Protest în fața Ministerului de Externe, acum! Ducem lupta asta de mai bine de 15 ani. Niciodată statul român nu ne-a sprijinit și nu ne-a apărat drepturile”, anunță formațiunea pe pagina de Facebook.

Manifestația are loc în contextul în care co-președintele partidului, George Simion, a fost blocat duminică în vama Leușeni de lucrătorii vamali din Republica Moldova.

Apoi, el a cerut MAE de la București să intervină pe lângă autoritățile de la Chișinău pentru a i se permite să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român.

ADVERTISING

George Simion a fost blocat la vama Leușeni-Albița, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicție în Republica Moldova până în 2023.

Mai multe detalii aici - George Simion a vrut să meargă în Republica Moldova în calitate de deputat român, deși are interdicție. Acum cere ajutorul MAE (Video)

AUR a anunțat, tot pe Facebook, luni dimineață, că George Simion a petrecut noaptea în vama de pe Prut.

”În această dimineață, i s-au alăturat alți parlamentari AUR. Interdicția nedreaptă trebuie ridicată ACUM! Unionismul nu este o infracțiune!”, se arată în postarea din mediul online.

Foto: Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

Simion a fost expulzat din R. Moldova

Într-un material video, Simion recunoaște că știe că are interdicție din 2018 până în 2023. Astfel, Simion se aștepta să fie probleme și totuși s-a dus. Asta reiese și dintr-o postare anterioară, când le cerea celor care îl urmăresc pe Facebook să se roage să poată să treacă vama.

ADVERTISING

În 2018, el a fost declarat indezirabil și i s-a interzis intrarea în țară pe o perioadă de cinci ani.

Atunci, el a fost reținut la miezul nopții de către angajații Biroului de Migrație și Azil de la Chișinău, urcat într-o mașină, escortat până la vamă și expulzat din Republica Moldova, conform Active News.

Aceasta este a 5-a interdicție de intrare în R. Moldova, prima datând din 2014.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇