Ambasada Rusiei, despre George Simion: E imposibil să nu fie remarcată ignoranța istorică flagrantă a personajului

Ambasada Rusiei, despre George Simion: E imposibil să nu fie remarcată ignoranța istorică flagrantă a personajului

Nici bine nu a intrat în Parlament, că George Simion, liderul AUR, a și supărat Rusia cu anumite declarații.

În urmă cu câteva zile, Simion declara, într-un interviu acordat Libertatea, că rușii „sunt un popor civilizat mai târziu”, că „nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot” și că Rusia este „cel mai mare pericol pentru România ultimilor 200 de ani”.

În replică, Ambasada Rusiei spune că nu e potrivit ”să comenteze toate declarațiile private provocatoare și opiniile preconcepute ale unor persoane, care, chiar intrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică”.

ADVERTISING

Liderii AUR: Cine sunt, ce au făcut până acum și cum îşi câștigă banii

”Rusia urmărește, în mod consecvent, strategia de neingerință în afacerile interne ale altor țări și își demonstrează disponibilitatea de a menține o relație bazată pe drepturi egale (...)

Totodată, Serviciul de Presă al Ambasadei constată că este imposibil să nu fie remarcată ignoranța istorică flagrantă a personajului menționat, sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relațiilor ruso-române. Astfel de abordare contrazice și faptele istorice incontestabile”, a precizat Ambasada Rusiei la București, la solicitarea Libertatea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Înainte de a aduce acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei și a conducerii sale, îi propunem acestui personaj să citească în timpul liber textul acestui document”, mai spune ambasada, potrivit sursei citate.

Citește mai multe despre George Simion și partidul pe care îl conduce:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇