George Simion: Ne bucurăm că Orban şi-a dat demisia, aşa cum i-am cerut şi noi

George Simion: Ne bucurăm că Orban şi-a dat demisia, aşa cum i-am cerut şi noi

George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a declarat luni seară că se bucură de faptul că premierul Ludovic Orban a înţeles să-şi dea demisia, precizând că formaţiunea sa nu face nicio coaliţie la guvernare.

„Nu facem nicio coaliţie la guvernare, sunt oameni buni care merită să conducă România, numele vehiculate până acum pentru postul de prim-ministru nu ne satisfac.

Parlamentarii AUR nu vor vota cu aceşti indivizi, aşteptăm din partea forţelor politice clasate pe locul I, II şi III să vedem care sunt opţiunile asumate oficial (…).

ADVERTISING

Ne bucurăm că premierul Orban a înţeles să-şi asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasă şi, aşa cum i-am cerut şi noi ieri, şi-a dat demisia", a afirmat Simion într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că primul lucrul pe care îl vor face parlamentarii AUR va fi să schimbe legile electorale, calificând drept "dezastruos" modul în care a fost organizat procesul de vot în diaspora.

"Sperăm ca această demisie să răzbune şi modul dezastruos în care a fost organizat procesul de vot în circumscripţia românilor din afara graniţelor.

ADVERTISING

A fost o bătaie de joc, datele noastre arată că 100.000 de români nu au putut vota şi printre primele lucruri pe care dorim să le facem în Parlament va fi să schimbăm legile electorale şi venim în acest sens cu un pachet substanţial de modificări", a mai afirmat liderul AUR.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇