USR sesizează CNCD în legătură cu aprecierile misogine ale noului parlamentar AUR Sorin Lavric

USR sesizează CNCD în legătură cu aprecierile misogine ale noului parlamentar AUR Sorin Lavric

Preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, deputatul USR Cristina Iurişniţi, anunţă că va face sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu aprecierile „misogine” formulate de către Sorin Lavric, unul dintre liderii Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

"Un nou val de ură, de discriminare şi instigare la comportamente abuzive prin discurs, care aduce atingere asupra demnităţii umane, va intra în Parlamentul României. Trebuie să reacţionăm ferm şi perseverent!

ADVERTISING

Egalitatea de şanse şi de gen este un drept fundamental constituţional, dar şi un angajament internaţional, la care România este parte, pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

În calitate de parlamentar şi preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse din Camera Deputaţilor, voi face o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru a transmite un mesaj clar că acest tip de mesaj nu poate fi tolerat", arată Iurişniţi, într-un comunicat.

Ea susţine că Uniunea Scriitorilor din România l-a exclus pe Sorin Lavric din rândurile ei.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇