George Simion a vrut să meargă în Republica Moldova în calitate de deputat român, deși are interdicție. Acum cere ajutorul MAE (Video)

George Simion a vrut să meargă în Republica Moldova în calitate de deputat român, deși are interdicție. Acum cere ajutorul MAE (Video)

Deputatul AUR, George Simion, a fost blocat duminică în vama Leușeni de lucrătorii vamali din Republica Moldova.

Prin intermediul unui comunicat de presă, liderul AUR George Simion îi solicită Ministerului Afacerilor Externe de la București să intervină pe lângă autoritățile de la Chișinău pentru a i se permite să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român.

El a fost blocat la vama Leușeni-Albița, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicție în Republica Moldova până în 2023.

ADVERTISING

„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, copreședinte AUR, potrivit Mediafax.

ADVERTISING

Potrivit AUR, George Simion se deplasează spre Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Simion intenționează să participe la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija.

Interdicțiile trebuie să dispară: vreau să trec Prutul

Posted by George Simion on Sunday, March 14, 2021

Simion a fost expulzat din R. Moldova

Într-un material video, Simion recunoaște că știe că are interdicție din 2018 până în 2023. Astfel, Simion se aștepta să fie probleme și totuși s-a dus. Asta reiese și dintr-o postare anterioară, când le cerea celor care îl urmăresc pe Facebook să se roage să poată să treacă vama.

ADVERTISING

În 2018, el a fost declarat indezirabil și i s-a interzis intrarea în țară pe o perioadă de cinci ani.

Atunci, el a fost reținut la miezul nopții de către angajații Biroului de Migrație și Azil de la Chișinău, urcat într-o mașină, escortat până la vamă și expulzat din Republica Moldova, conform Active News.

Aceasta este a 5-a interdicție de intrare în R. Moldova, prima datând din 2014.

Duminică binecuvântată să avem! Trec azi Prutul, la invitația parlamentarilor din Chișinău și la funeraliile marelui român Nicolae Dabija. Rugați-vă să mă lase la vamă

Posted by George Simion on Sunday, March 14, 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇