Diana Șoșoacă a forțat intrarea la Spitalul Marius Nasta, amenințând cu dosare penale: În calitate de demnitar am voie să intru absolut peste tot! (Video)

Diana Șoșoacă a forțat intrarea la Spitalul Marius Nasta, amenințând cu dosare penale: În calitate de demnitar am voie să intru absolut peste tot! (Video)

Diana Șoșoacă, ajunsă senator pe listele AUR, a fost din nou protagonista unui scandal, de data aceasta la Spitalul Marius Nasta din Capitală.

Șoșoacă a ajuns tocmai când în fața spitalului terminau de dat declarații ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și managerul unității, Beatrice Mahler, despre incidentul care a mobilizat forțe importante.

Cei doi au explicat că, deși angajații au semnalat că au văzut flacără și fum în exteriorul unității mobile ATI, pompierii nu au găsit urme de foc, așa că rămâne ca autoritățile să stabilească despre ce a fost vorba.

ADVERTISING

Când ministrul Sănătății voia să plece, atunci a fost interceptat de Șoșoacă. Aceasta îl filma cu telefonul mobil, în timp ce îl interoga pe un ton foarte ridicat despre ”câți oameni este nevoie să mai moară ca să vă dați demisia”, chiar dacă în acest incident nimeni nu fusese rănit.

Inițial, ministrul s-a oprit să stea de vorba cu senatorul, dar cand a văzut că Şoşoacă nici nu îi permite răspunsuri și continuă să țipe, a făcut apel la decență și a încercat să se îndepărteze de ea.

Amenințări pentru bodyguarzi: Vei păți ceea ce trebuie să pățească unul care se opune unui demnitar

După câţiva zeci de metri, Șoșoacă a fost rugată de mai mulți bodyguarzi de la Nei Guard Security, probabil firma angajată de spital, să se oprească. Atunci când a refuzat să se conformeze, bodyguarzii i-au blocat calea, spunându-i că nu are voie să treacă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a fost momentul în care Șoșoacă a început să îmbrâncească angajații firmei de pază, strigând tot ea la ei: ”Dă-te la o parte!”, ”Dă-te la o parte acum”, ”Nu mă atinge”, ”nu ai voie să atingi un demnitar”, ”ai cuvântul meu că vei păți ceea ce trebuie să pățească unul care se opune unui demnitar”, ”veți avea dosar penal”.

Ba chiar a strigat la ei ”ce ați ajuns voi în România, bodyguarzii, să omorâți oamenii pe străzi, de asta sunteți angajați?”. Cum nu a existat niciun moment în care acei bodyguarzi să aibă un comportament violent, este neclar la ce situație se referea Diana Șoșoacă sau dacă, pur și simplu, rostea fraze cu intenția de a șoca, având în vedere că toate televiziunile o filmau, iar ea transmitea live pe Facebook.

diana-socoaca-bodyguarzi-marius-nasta
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

I-a cerut medicului Beatrice Mahler să i se adreseze cu ”doamna senator Șoșoacă”

Într-un final, a fost lăsată să treacă, mărșăluind prin curtea spitalului și strigând că ea vrea să vadă unde a fost incendiul. În întâmpinarea sa a venit managerul spitalului, Beatrice Mahler.

ADVERTISING

Șoșoacă a luat-o la rost, interogând-o despre locația ministrului Sănătății. Apoi, a început să îi pună toate întrebările despre incident și pacienți, managerul răspunzându-i cu mult calm și răbdare, deși se ciocnea de comportamentul ostil al interlocutoarei.

Ba chiar i-a cerut lui Beatrice Mahler să i se adreseze cu ”doamna senator Șoșoacă”, atunci când aceasta i-a spus doar ”doamna Șoșoacă”. În încercarea de a detensiona situația, Mahler chiar a cerut scuze în numele bodyguarzilor, precizând că nu ea le-a cerut să o oprească.

Un singur jurnalist a întrebat-o ce caută acolo

La fața locului era și jurnalistul Digi24 Claudiu Pândaru, care a reușit să o întrerupă din interogatoriu pe Șoșoacă. El a întrebat-o, în primul rând, de ce nu poartă mască, având în vedere legislația și faptul că se aflau la un spital COVID.

”Sunt exceptată și nu cred această nebunie. Nu port, amendează-mă”, i-a răspuns aceasta, după care a încercat să reia întrebările către Mahler.

Ea a fost întrebată atunci de jurnaliști în ce calitate se află acolo și cu ce drept face această ”anchetă proprie”. Pentru a evita răspunsul, Șoșoacă a întrebat-o pe Mahler dacă ea l-a invitat pe Vlad Voiculescu ca acela să aibă voie să fie prezent.

”Dl ministru este șeful meu și poate să vină în orice moment în Institutul Marius Nasta”, a răspuns managerul.

Când jurnaliștii au insistat, Șoșoacă s-a dezlănțuit.

”Am acces în calitate de demnitar. În calitate de demnitar am voie să intru absolut peste tot!”, a spus ea, pe același ton ridicat, adăugând că ”gardienii sunt inculți juridic” și că va ”face plângere pentru bruscarea unui demnitar”.

Jurnaliștii au întrebat-o ce lege îi permite ca senator să intre oriunde, dar nu a răspuns. Și nici nu există în vreo lege asemenea prevederi.

diana-sosoaca-claudiu-pandaru-marius-nasta
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ajunși în fața unității mobile, Mahler a rugat-o pe Șoșoacă să le spună jurnaliștilor să părăsească curtea spitalului, pentru că era trecut de miezul nopții și deranjau pacienții. În plus, oricum acestora nu le era permis accesul să filmeze în container.

”Nu sunt cu ăștia, nu vedeți cum sunt, am venit direct din Valea Jiului”, a spus Șoșoacă.

În aceeași calitate de senator, ea a fost azi și printre minerii care protestau ca să-și primească salariile.

Diana Iovanovici-Șoșoacă #118

Posted by Diana Iovanovici Șoșoacă 2021 on Sunday, February 21, 2021

Citește și: Cât de puternică e Diana Şoşoacă?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇