Incendiu la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta din Capitală. Arafat, întrebat de controale: Vă rog, îmi puneți niște întrebări acum, la 12 noaptea...

Incendiu la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta din Capitală. Arafat, întrebat de controale: Vă rog, îmi puneți niște întrebări acum, la 12 noaptea...

Zeci de pompieri au intervenit duminică seară la Spitalul Marius Nasta din București. Angajatii au semnalat că au văzut flacără și degajări de fum de la un ventilator exterior al unitatii mobile ATI.

La fața locului au intervin 8 autospeciale de stingere, 8 ambulanțe SMURD și alte autospeciale de care ar fi putut fi nevoie.

Din fericire, nu a fost nevoie să intervină. Salvatorii nu au observat semne de flacără, fiind posibil să fi fost doar o degajare de fum sau de abur. Cercetările vor continua pentru a se stabili exact ce a fost.

In interiorul unitatii mobile erau 7 pacienti, neintubați, ventilați neinvaziv. Ei au fost relocați preventiv în spital.

ADVERTISING

Managerul Marius Nasta: A fost o flamă deschisă la generatorul unității mobile

Managerul spitalului, Beatrice Mahler a spus că angajații au observat flacără deschisă, dar doar în exteriorul containerului, aceasta stingându-se singură în scurt timp.

”A fost o flamă deschisă la generatorul unității mobile. Nu a fost nici fum și nici flacără în interiorul unității mobile”, a spus Beatrice Mahler.

ADVERTISING

Ea a precizat că unitatea fusese verificată săptămâna trecută și abia vineri fusese redeschisă.

Arafat: Nu a fost incendiu. Vă rog, îmi puneți niște întrebări acum la 12 noaptea...

La fața locului au ajuns în mai puțin de o oră atât ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cât și șeful DSU, Raed Arafat.

Ministrul a spus că nu poate fi vorba de incendiu, dar că, deși ”a fost un incident minor, a fost o sperietură mare însă”.

ADVERTISING

Șeful DSU, Raed Arafat, a intervenit telefonic la Digi24, unde a explicat că nu a fost flacără și rămâne de văzut și dacă cu adevărat au existat degajări de fum sau a fost doar abur în momentul în care a pornit generatorul.

”Nici nu a fost incendiu. Incidentul este sub control, pompierii au desfăcut zona în care s-a spus că s-a văzut fum, sunt becurile verzi, totul funcționează. Probabil cineva, când a început generatorul să meargă, cineva a crezut că vede fum”, a spus Arafat.

Întrebat dacă a fost o pană de curent și de aceea a pornit generatorul, șeful DSU a spus că nu se știe, dar că acel generator pornește și pentru ”partea de climatizare”.

Întrebat dacă după asta se vor face verificări la toate unitățile mobile ATI și când vor avea loc aceste contoale, Arafat a spus că da, dar că nu poate spune când.

”Vă rog, îmi puneți niște întrebări acum, la 12 noaptea... la care nu am cum să vă dau un răspuns”, a spus șeful DSU.

Situația de la Marius Nasta vine după tragediile de la secțiile ATI ale spitalelor Matei Balș și Piatra Neamț. Între timp, încă este așteptat ca Ministerul Sănătății să facă public raportul întocmit după controalele în spitalele COVID.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇