Șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății: Raportul incendiului din Spitalul Piatra Neamț abia acum se scrie

Șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății: Raportul incendiului din Spitalul Piatra Neamț abia acum se scrie

Șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății, Constantin Dina, a anunțat, luni seara, că raportul despre incendiul din secția ATI a Spitalului Piatra Neamț a început abia spre finalul lunii ianuarie și este în desfășurare.

Raportul privind incendiul catastrofal din secția ATI a Spitalului Piatra Neamț nu este gata, pentru că abia în a treia săptămână din ianuarie a început controlul. Ceea ce există acum este un raport al Direcției de Sănătate Publică Neamț, împreună cu alte instituții ale statului, precum Agenția Națională a Medicamentului și Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat. Din păcate, nu vă pot oferi date din raport, deoarece controlul la Piatra Neamț s-a făcut abia în a treia săptămână din ianuarie, iar raportul de află în scriere„, a declarat Dina, conform Realitatea PLUS.

ADVERTISING

Acesta s-a plâns că munca depusă de specialișii Corpului de Control este compromisă de atitudinea unor înalți funcționari, dar și de legislația ineficientă.

“Controale au fost făcute, măsuri au fost trasate, atât către structurile din Ministerul Sănătății, cât și în sarcina conducerilor instituțiilor verificate. E limpede că nu s-au pus în practică toate măsurile, iar mai nou, instrumentul pe care-l aveam la îndemână, comisiile de disciplină, pentru a trage la răspundere, administrativ, persoanele care încălcau legislația, au fost statuate ca neconstituționale în octombrie 2020, iar pentru încălcări de ordine de ministru sau hotărâri de guvern nu mai poate fi tras nimeni la răspundere penal, pentru că nu sunt legi de categorie primară, adică legi sau ordonanțe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pot să vă spun că, după atâtea controale, este clar că legislația în domeniu și-a atins limitele și trebuie neapărat schimbată", a spus el.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇