George Simion a vrut să-l atace pe Cîțu cu versuri din Eminescu, dar a greșit autorul (Video)

George Simion a vrut să-l atace pe Cîțu cu versuri din Eminescu, dar a greșit autorul (Video)

Parlamentarii Opoziției au criticat luni de la tribuna plenului reunit Guvernul condus de Florin Cîțu pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Liderul AUR George Simion și fosta sa colegă de partid, Diana Șoșoacă, au ținut să își susțină punctele de vedere cu ajutorul versurilor.

Dacă lui Șoșoacă i-a fost tăiat microfonul pentru că a făcut aluzii la potența sexuală a lui Ludovic Orban când acesta a vrut să o întrerupă din recitat Scrisoarea a treia a lui Mihai Eminescu, George Simion a greșit autorul.

ADVERTISING

Mai exact, el a spus că ”marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine votului nostru de astăzi”, însă a recitat din poezia ”Eminescu răsucindu-se în mormânt” a lui Marian Bamboi.

”De ani și ani cădeți în hău, nimic nu vă mai merge/Rușine să vă fie-n veac că v-ați trădat străbunii/De parcă n-ați fi pui de dac, ci rude-ați fi cu hunii!”, sunt versurile atribuite greșit de Simion lui Eminescu.

Zi de foc în Parlament: Premierul Cîțu prezintă PNRR-ul

Zi de foc în Parlament: Premierul Cîțu prezintă Planul Național de Redresare și Reziliență.

Publicată de Epoch Times Romania pe Miercuri, 26 mai 2021
Discursul lui George Simion de la minutul 37:03, discursul Dianei Șoșoacă de la minutul 60:01

Citește pe larg despre filmul zilei din Parlament: Cîțu a explicat în plen ce e PNRR. PSD a acuzat ”coaliția șmenului” că sărăcește țara, AUR și Șoșoacă au spus poezii și lozinci (Video)

ADVERTISING

Vezi și: PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, din cauza PNRR. A votat însă un tratat de care depinde planul (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇