Cod galben de ploi și vânt în mai multe județe. În Capitală, scad temperaturile

Cod galben de ploi și vânt în mai multe județe. În Capitală, scad temperaturile

Un cod galben de ploi și vânt a fost emis de ANM duminică dimineața, fiind valabil în mai multe județe din țară, în timp ce, în Capitală, meteorologii anunță o scădere a temperaturilor față de zilele precedente.

Codul Galben emis este valabil duminică, de la ora 12:00 la ora 23:00. În această perioadă, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali.

ADVERTISING

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali”, informează ANM.

cod-galben-12-mai
Foto: ANM

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Pe parcursul nopții de duminică spre luni va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei și al Dobrogei.

ADVERTISING

Vremea în Capitală

În București, meteorologii anunță că duminică și până luni dimineață, vremea se va răci. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Cerul se va menține înnorat și vor fi perioade cu averse (se pot acumula 10...15 l/mp) și posibil descărcări electrice.

De asemenea, vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări (viteze la rafală în general de 35...45 km/h).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇