Elon Musk: Inteligența biologică scade cu fiecare lună. Va ajunge să reprezinte mai puțin de 1%

Elon Musk: Inteligența biologică scade cu fiecare lună. Va ajunge să reprezinte mai puțin de 1%

Elon Musk prezice că inteligența artificială (IA) va depăși inteligența umană, devenind atât de răspândită încât „inteligența biologică va reprezenta mai puțin de 1 la sută”.

Miliardarul din spatele companiilor SpaceX, Neurolink și Tesla, precum și proprietarul rețelei sociale X, a făcut aceste afirmații cu ocazia celei de-a 27-a ediții a Conferinței Globale organizate de Milken Institute, unde a vorbit despre impactul inteligenței artificiale, explorarea spațiului și Starlink, notează Euronews.

Răspunzând întrebărilor din partea publicului despre subiecte precum IA, el a declarat că "IA ar putea fi cea mai importantă întrebare dintre toate".

ADVERTISING

"Procentajul inteligenței biologice scade cu fiecare lună care trece. În cele din urmă, procentajul inteligenței biologice va fi mai mic de 1 la sută", a spus Musk.

El nu a precizat cât va dura până se va ajunge aici, însă probabil că acest lucru nu se va întâmpla prea curând, tinând cont de faptul că, în prezent, inteligența artificială are încă multe neajunsuri și necesită asistență umană.

"Inteligența biologică poate servi ca o siguranță, ca un tampon al inteligenței. Dar, ca procent, aproape toată inteligența va fi digitală", a adăugat Musk.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇