Poluare pe râul Argeș: O firmă din Pitești a aruncat 300 de litri de deșeuri petroliere

Poluare pe râul Argeș: O firmă din Pitești a aruncat 300 de litri de deșeuri petroliere

E poluare cu petrol pe Argeş, de la o firmă din Pitești, care repară mașini.

A aruncat în canalul colector 300 de litri de deșeuri petroliere.

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au intervenit, marţi seară, pentru identificarea sursei de poluare de pe râul Argeş, în zona parcului Lunca Argeşului - Podul Viilor, transmit Apele Române pe Facebook.

În zonă se observau dâre de combustibil pe câțiva metri, iar oamenii s-au plâns că miroase puternic a petrol.

Foto: Facebook/Apele Române

În cursul dimineţii, specialiştii de la Apele Române au revenit pentru prelevarea de noi probe de apă şi demararea acţiunilor de igienizare a zonei.

În urma inspectării cursului apei şi a zonelor riverane s-a constatat că posibila cauză a poluării este deversarea unei cantităţi de uleiuri sau produse petroliere într-un afluent al râului.

Se va interveni în cel mai scurt timp pentru curăţarea zonei.

Poliţia a întocmit dosar penal pentru infectarea apei.

„În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineaţa zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Pitești, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparații auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere.

Cu ocazia cercetării la fața locului, au fost ridicate probe de sol, apă și din substanța cu aspect și miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabili dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislației în vigoare”, transmite IPJ Argeș, citat de Mediafax.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇