Ce amendă a luat omul care a poluat un râu din Bistriţa de l-a făcut roşu (Video)

Ce amendă a luat omul care a poluat un râu din Bistriţa de l-a făcut roşu (Video)

Un individ este responsabil pentru poluarea râului Sălăuţa din Bistriţa-Năsăud. Persoana în cauză a deversat o substanţă necunoscută, în aşa fel încât apele au devenit roşii, iar pentru asta a primit o amendă de 6.000 de lei.

Comisarii de mediu din Bistriţa-Năsăud au identificat persoana responsabilă, dar analizele efectuate pe probele prelevate din apă nu au putut determina substanţa care a colorat în roşu apele râului. 

”Nimic nu s-a evidenţiat, nu am putut găsi substanţa. Am găsit, în schimb, persoana. Am aplicat 6.000 de lei sancţiune conform legii 195 pentru deversare de ape uzate”, a declarat pentru News.ro comisarul şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Graţian Morariu. 

ADVERTISING

A spălat nişte containere

Potrivit acestuia, persoana respectivă, care locuieşte în zonă, a adus mai multe recipiente din plastic de o mie de litri care aveau o substanţă necunoscută în ele şi a mers la râu să le cureţe. Comisarii de mediu au găsit în spatele casei persoanei şase astfel de containere şi un al şaptelea care nu fusese încă spălat.

Autorităţile au mai descoperit, în gospodăria localnicului, urme din substanţa care a produs poluarea, urme pe care bărbatul a încercat să le şteargă acoperindu-le cu nisip. În plus, el a încercat să mute containerul încă murdar din gospodăria sa la sediul unui ocol silvic, aflat în construcţie.

ADVERTISING

Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud a început controalele, după ce în spaţiul public au fost postate imagini care arată că apele râului Sălăuţa, afluent al Someşului Mare, au culoarea roşie.

Sălăuța roșie 2

Publicată de Timp Online pe Joi, 13 octombrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇