Pandemia a regenerat populația de rinoceri în Nepal. Niciodată în ultimii zeci de ani nu au fost atât de mulți!

Pandemia a regenerat populația de rinoceri în Nepal. Niciodată în ultimii zeci de ani nu au fost atât de mulți!

Populația de rinoceri din Nepal a ajuns la un număr record, grație pandemiei de coronavirus, care a ținut turiștii departe de granițele țării.

E vorba despre cea mai mare creștere a populației de rinoceri din mai mult de 20 de ani, spun oamenii de știință, conform CNN.

Concret, de la 645 de animale care se găseau în patru parcuri naționale în 2015, s-a ajuns la 752 de exemplare în prezent. Din 2000, de când rinocerii fac obiectul unui recensământ, niciodată nu au fost, până acum, numărate mai mult de 650 de exemplare, a transmis Haribhadra Acharya, purtător de cuvânt al Departamentului pentru Parcuri Naționale și Conservarea Vieții Sălbatice în Nepal.

ADVERTISING

Mai cu seamă ultimul an a ajutat mult specia și mediul în care aceasta trăiește, permițând regenerarea celui din urmă, a mai spus el.

Specia din care fac parte animalele este listată ca fiind vulnerabilă și nu are mai mult de 2.200 de exemplare în India și Nepal. În Bangladesh și Bhutan a fost deja declarată dispărută.

De-a lungul anilor, animalele au fost vânate pentru cornul lor, folosit în medicina asiatică, chiar dacă beneficiile sale terapeutice nu au fost niciodată dovedite. Acesta poate crește până la 21 de centimetri lungime.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În prezent, parcurile în care trăiesc animalele sunt păzite de patrule înarmate.

Vezi și A fost descoperit cel mai bine conservat rinocer lânos (Video)

BBC relatează despre cursa biologilor români de a salva aspretele, cel mai rar pește din Europa, considerat o fosilă vie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇