A fost descoperit cel mai bine conservat rinocer lânos (Video)

A fost descoperit cel mai bine conservat rinocer lânos (Video)

Un rinocer lânos conservat aproape intact, cu multe dintre organele interne încă la locul lor, a fost descoperit în permafrostul care se dezgheață în Siberia.

Descoperirea a dost făcută în Yakutia, nordul extrem al Rusiei și este vorba despre cel mai bine conservat rinocer lânos de până acum, arată IFL Science, care citează un articol apărut în Siberian Times.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Se crede că animalul era tânăr când a murit, adică acum 20.000 – 50.000 de ani, el neavând mai mult de trei sau patru ani.

Pentru că rămășițele sale au stat îngropate în solul înghețat, s-au conservat excelent. S-au păstrat inclusiv blana de culoarea alunelor, țesuturile moi, intestinele, dinții, acumulările de grăsime și chiar cornul animalului.

În momentul morții, animalul nu mai depindea deja de mama sa, trăind și hrănindu-se singur. Cel mai probabil, acesta a murit înecat, a explicat un cercetător rus, dr. Valery Plotnikov.

Sexul animalului nu este cunoscut încă, așteptându-se analizele cu radiocarbon, a mai spus cercetătorul.

Rinocerul a fost descoperit nu departe de Sasha, singurul nou-născut rinocer lânos găsit vreodată. Cel din urmă a fost descoperit în 2014, corpul fiind vechi de 34.000 de ani.

Vezi și În premieră, a fost găsit un urs de peșteră perfect conservat. Toate organele sunt intacte!


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!