În premieră, a fost găsit un urs de peșteră perfect conservat. Toate organele sunt intacte!

În premieră, a fost găsit un urs de peșteră perfect conservat. Toate organele sunt intacte!

Un exemplar de urs de peșteră, perfect conservat, a fost găsit în premieră în zona arctică a Rusiei. Toate organele sale sunt intacte, până și nasul.

Descoperirea a fost făcută de crescători de reni pe Insulele Liahovski, între Marea Laptev şi Marea Siberiană Orientală, a precizat Universitatea Federală de Nord-Est din Iakuţk într-un comunicat citat de CNN.

Exemplarul este un adult care a trăit cu 22.000 şi 39.500 de ani în urmă. ''Este complet conservat, cu toate organele la locul lor, chiar şi nasul. Până acum, au mai fost găsite doar cranii sau oase'', a precizat cercetătorul Lena Grigorieva, din partea universității menționate.

ADVERTISING

Citește și Ce-au găsit oamenii de știință în stomacul unui cățel de acum 14.000 de ani

Ursul de peşteră, pe numele său științific Ursus spelaeus, este o specie sau o subspecie preistorică de pe teritoriul Eurasiei, care a dispărut în urmă cu 15.000 de ani.

Schimbările climatice au dus la o topire accentuată a permafrostului în ultimii ani, scoţând la iveală o serie de descoperiri preistorice: mamuți, rinoceri lânoși, pui de leu sau chiar de cățel.

Vezi și Recorduri de temperatură ”extraordinare” în partea arctică a Rusiei

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇