Imaginea zilei: Cadavre aduse la guvern

Imaginea zilei: Cadavre aduse la guvern

Imaginea zilei vine din Elveţia, unde fermierii disperaţi au adus cadavre de oi în fața clădirii guvernamentale din Lausanne.

Fermierii fac astfel presiuni asupra autorităţilor care să permită măsuri împotriva lupilor, care le atacă frecvent turmele.

Crescătorii de animale au venit din zona Saint-Barthélemy, din cantonul Vaud din vestul Elveției, pentru a depune 12 cadavre de oi, în faţa sediului guvernului regional din Lausanne, a informat AFP, citată de The Gardian.

„Aceste oi au fost ucise noaptea trecută. Este cu adevărat timpul să acționăm. Fermierii s-au purtat frumos până acum, dar de data aceasta e prea mult”, a declarat Eric Herb, membru al unei asociații elvețiene care cere reglementarea prădătorilor mari.

ADVERTISING

Protestatarii au vrut să crească astfel presiunea asupra ministrului Mediului.

Patrick Perroud, un fermier și măcelar din Oulens, a subliniat: „Ne-am săturat de asta. Vrem să fie ucis lupul. Coabitarea nu este posibilă. Teritoriul nostru este prea mic.”

După ce au fost aproape exterminaţi în urmă cu mai bine de un secol, lupii s-au întors în ultimele decenii în Elveția și în alte țări europene.

Numărul haitelor a crescut şi acum în Elveţia se estimează că trăiesc cam 300 de lupi.

ADVERTISING

Anul trecut, autoritățile elvețiene au relaxat regulile de vânătoare și au permis sacrificări preventive.

Cu toate acestea, în decembrie, sacrificarea lupilor a fost suspendată de către instanță.

Însă fermierii susțin că uciderea lupilor este vitală pentru a proteja animalele domestice și viitorul comunităților alpine, în timp ce grupurile de mediu se tem că ar putea decima populația de lupi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇