Care este cel mai bun vânător din regnul animal?

Care este cel mai bun vânător din regnul animal?

Sunt mulți prădători de temut în regnul animal. În mod normal, am asocia cei mai de succes vânători cu prădătorii de temut, așa cum sunt leii, tigrii sau lupii, dar în realitate aceștia au noroc mai rar decât am crede.

De fapt, care sunt cei mai buni vânători din regnul animal?

Determinarea celui mai bun animal de vânătoare este o problemă complexă, potrivit lui Mark Belk, de la Universitatea Brigham Young. Cea mai evidentă modalitate de a evalua abilitățile de vânătoare este să luăm în considerare rata de capturare a prăzii - rata de succes în funcție de numărul încercărilor.

ADVERTISING

Și, așa cum scriam mai sus, în mod surprinzător, animalele pe care le asociem în mod obișnuit cu vânătoarea, cum ar fi leii, tigrii și lupii, nu sunt și cele mai de succes.

Leii au o rată de succes de aproximativ 30%, în timp ce tigrii reușesc doar în aproximativ 10% din timp.

Din acest punct de vedere, titlul de cel mai bun animal de vânătoare îi revine, de fapt, libelulei. Aceasta și o parte dintre rudele sale au o rată de capturare de până la 97% și pot consuma zilnic sute de țânțari, scrie Live Science.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vederea libelulei este remarcabilă, cu o rază de aproape 360 de grade. La fel și capacitatea de a procesa rapid informațiile senzoriale, care îi permite să prevadă mișcările prăzii lor. În plus, faptul că poate zbura inclusiv cu spatele contribuie la succesul său la vânătoare.

Cu toate acestea, succesul la vânătoare poate fi măsurat în diferite moduri. Unele animale urmăresc și atacă prada în mod activ, în timp ce altele se bazează pe răbdare și așteaptă cel mai bun moment.

Din punct de vedere al eficienței, șerpii mari sunt candidați merituoși la coroană datorită capacității lor de a aștepta prada potrivită. Totuși, acești șerpi pot avea noroc de doar câteva ori pe an.

ADVERTISING

Sunt și animale foarte adaptabile, așa cum sunt coioții, care pot vâna singuri sau în grupuri și se pot hrăni cu o gamă largă de pradă, de la viței la șoareci. Practic, au succes în tot felul de habitate, inclusiv în orașe.

Dar și mai adaptabili sunt peștii arcași, care folosesc jeturi de apă pentru a doborî insectele cocoțate deasupra apei.

De asemenea, caracatițele, cu abilitățile lor de camuflaj, pot vâna în afara elementului lor natural și chiar se pot deplasa pe uscat pentru perioade scurte de timp.

Fiecare specie de vânătoare are succes într-o anumită măsură, dovada fiind faptul că poate supraviețui și se poate înmulți.

Când vine vorba despre a alege cel mai bun animal de vânătoare, aici totul depinde de criteriile folosite pentru a evalua succesul. Fie că este vorba de ratele ridicate de capturare, adaptabilitate, inovație etc., diferite animale excelează în moduri diferite în domeniul vânătorii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇