Agent Green: Nimeni nu va ști câți urși vor ajunge în farfuriile și pe pereții psihopaților. Ce spune Comisia Europeană

Agent Green: Nimeni nu va ști câți urși vor ajunge în farfuriile și pe pereții psihopaților. Ce spune Comisia Europeană

Asociaţia Agent Green acuză că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege antieuropeană pentru uciderea a 972 de urşi, care va băga România în regim de urgenţă la Curtea Europeană de Justiţie. Între timp, Comisia Europeană e la curent cu modificările legislative de la noi și monitorizează îndeaproape situația.

”Astăzi sărbătoresc, mâine vor ucide, poimâine se vor bucura de profit. Nimeni nu va şti câţi urşi vor ajunge în farfuriile şi pe pereţii psihopaţilor.

Apoi, legea va fi stopată, căci preşedintele Iohannis, în cunoştinţă de cauză, a promulgat astăzi o lege antieuropeană pentru uciderea a 972 de urşi. A promulgat-o, deşi avea opţiunea să o respingă. A promulgat-o în cunoştinţă de cauză şi cu conştiinţa pătată, căci i-am scris o petiţie tehnică lungă şi solidă pentru care ne-a mulţumit.

ADVERTISING

A promulgat-o, deşi cota de ucidere este stabilită în baza unor calcule greşite care periclitează specia. Ne întrebăm ce a fost în mintea lui, care este strategia, ştiind ca va băga România în regim de urgenţă la Curtea Europeană de Justiţie?”, au transmis reprezentanţii Agent Green.

Iată ce înseamnă proiectul - Legea urșilor: date concrete, exemple ratate și beneficiarii reali. „N-am o problemă cu aplicarea măsurilor, dar nu veni la mine să mă prostești” – Interviu

Aceştia afirmă că ”legea va genera amenzi pe care nu le vor plăti nici psihopaţii, nici ministrul Mediului, nici parlamentarii şi nici preşedintele ţării”.

”Probabil că impotenţa unor guvernanţi şi corupţia restului vor fi girate de justiţie în procesul pe care Agent Green l-a pornit împotriva Ministerului Mediului pentru eşecul de a proteja oamenii şi urşii. Dar aceste limitări nu vor sta în picioare în faţa Comisiei Europene, pe care am sesizat-o deja.

ADVERTISING

În acest moment, Agent Green este în război total cu toate instituţiile statului care ne intimidează în toate felurile posibil. Un stat în care separarea puterilor a încetat pe nesimţite să mai existe. Un stat care s-a pierdut în interesele câtorva structuri mafiote. Un stat pe care nu îl mai recunoaştem ca pe unul de drept”, a mai transmis organizaţia.

Reprezentanţii acesteia afirmă că au pierdut ”o bătălie, dar nu războiul cu putregaiul statului român care prezintă deja mai toate simptomele unui stat fascist totalitar”.

ADVERTISING

Ce spune Comisia Europeană

Pe de altă parte, Comisia Europeană e la curent cu modificările legislative pentru vânătoarea urșilor în România și monitorizează îndeaproape situația.

„Comisia Europeană este în curs de analiză a legii și are nevoie de puțin timp înainte de a fi în măsură să facă observații. Comisia monitorizează situația și se află în dialog cu autoritățile române”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, pentru Snoop.

Ursul brun este specie protejată în baza Directivei Habitat, iar statele membre UE trebuie să-și adapteze legislația și planurile de gestionare a populației de urs în funcție de acest lucru.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea urşilor. Proiectul prevede, pentru anii 2024 şi 2025, uciderea a câte:

  • 426 de urşi - nivelul de prevenţie
  • 55 de urşi - nivelul de intervenţie

Legea a fost adoptată în regim de urgenţă, săptămâna trecută, de deputaţi, în urma tragediei de pe Jepii Mici, din Munţii Bucegi, unde o tânără a murit după ce a fost atacată de un urs, în timp ce se afla în drumeţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇