Cătălin Tolontan a fost dat afară și de la Libertatea. 20% dintre jurnaliști vor fi concediați

Cătălin Tolontan a fost dat afară și de la Libertatea. 20% dintre jurnaliști vor fi concediați

Cătălin Tolontan, directorul editorial al trustului Ringier, a fost concediat și de la Libertatea, după ce în urmă cu o lună a fost îndepărtat de la Gazeta Sporturilor.

Conducerea Ringier România a anunțat printr-un comunicat de presă că ziarul Libertatea, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va extinde în continuare oferta digitală, executând în acelaşi timp măsuri interne de reducere a costurilor pentru a asigura un viitor sustenabil pentru companie, după ce a constatat o scădere a vânzărilor de print ale Libertatea cu 64% din 2018.

ADVERTISING

În comunicatul de presă, Ringier anunţă că trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare strategică, dar nu îi numește.

Potrivit paginademedia.ro, este vorba despre Cătălin Tolontan, ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea, şi Camelia Stan, redactor-şef adjunct.

Mihnea Măruţă de la Press One scrie însă pe Facebook că împreună cu Cătălin Tolontan au mai fost dați afară 15 ziariști.

Ulterior, News.ro a aflat că CEO Ringier România, Dan Puica, a transmis un mesaj redacţiei Libertatea, prin intermediul redactorului-şef Dan Duca: „20% dintre jurnalişti vor fi concediaţi”.

ADVERTISING

În viitor, secţiunea de sport din Libertatea va fi deservită de GSP.ro, important brand de presă sportivă, pentru a servi mai bine publicul sportiv, se arată în comunicatul Ringier România.

Veniturile digitale au ajuns să depăşească veniturile din print şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, a decis să se angajeze într-o schimbare strategică către digital, mai spune comunicatul.

Ca parte centrală a acestei tranziţii, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale pentru a identifica paşii necesari pentru a construi o redacţie de ştiri axată pe digital.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇