Cătălin Tolontan va fi audiat joi la DNA în legătură cu o plângere a primarului Băluţă

Cătălin Tolontan va fi audiat joi la DNA în legătură cu o plângere a primarului Băluţă

Jurnalistul Cătălin Tolontan a anunţat că joi este chemat la DNA pentru a fi audiat ca martor, alături de un alt jurnalist de la „Libertatea”, într-un dosar în care a fost reclamat de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

„Nicio zi fără o plângere a primarului Băluţă contra presei: miercuri, Tolontan e la tribunal, joi merge ca martor la DNA. Azi, Judecătoria Sectorului 2 judecă cererea de ordonanţă preşedinţială prin care Daniel Băluţă a solicitat să nu se mai scrie despre el.

Iar joi, de la ora 10,00, ziariştii de investigaţie Cătălin Tolontan şi Mihai Toma, de la 'Libertatea', au fost chemaţi ca martori la DNA în dosarul în care Daniel Băluţă se consideră atacat pe nedrept de presă.

ADVERTISING

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a reclamat trustul Ringier, 'Libertatea' şi pe ziariştii redacţiei la: DIICOT, DNA, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Judecătoria Sectorului 2 - două procese civile; Judecătoria Sectorului 2 - cererea de ordonanţă preşedinţială de urgenţă.

Fiecare dintre aceste instituţii analizează plângerile primarului. La plângerea penală a primarului împotriva ziariştilor, DNA a declinat cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4, care a declinat-o mai departe la DIICOT", spune Cătălin Tolontan pe Facebook.

ADVERTISING

Jurnalistul explică faptul că DIICOT a clasat o parte a plângerii primarului Băluţă, iar restul plângerii a ajuns din nou la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4, care l-a declinat la DNA.

Pe 20 mai, jurnalistul Cătălin Tolontan a fost audiat la DIICOT, împreună cu un alt jurnalist de la 'Libertatea', în legătură cu o plângere depusă împotriva lui de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Plângerea primarului vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj, fiind reclamat faptul că s-ar fi încercat deturnarea unei licitaţii prin publicarea unor articole în presă.

ADVERTISING

Ulterior, presa centrală a relatat că procurorul de la DIICOT care s-a ocupat de acest caz, Ionuţ Edi Oprea, este partenerul avocatei lui Marian Goleac, fost şef al ADP 4, un apropiat al primarului Daniel Băluţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇