Cătălin Tolontan şi Mihai Toma, chemaţi la DIICOT, unde i-a reclamat primarul Băluţă pentru şantaj

Cătălin Tolontan şi Mihai Toma, chemaţi la DIICOT, unde i-a reclamat primarul Băluţă pentru şantaj

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost audiat, joi dimineaţă, la DIICOT. Jurnalistul a fost reclamat de primarul Daniel Băluţă (Sectorul 4) pentru şantaj.

Televiziunile de ştiri au transmis că Băluţă susţine că s-ar fi încercat deturnarea unei licitații prin publicarea unor articole în presă.

Este vorba despre o licitație de la începutul anului trecut, care viza atribuirea unui contract pentru servicii de semnalizare, în valoare de aproximativ 27 de milioane de lei, notează Realitatea PLUS.

La aceasta s-au înscris trei asocieri de firme, iar articolele respective indicau că primăria ar fi descalificat două dintre acestea, deși ofertele lor erau valide. Din această cauză, Primăria Sectorului 4 a depus plângere la DIICOT.

ADVERTISING

Ziarul Libertatea a publicat istoria divergenţelor cu primarul Băluţă şi cum s-a ajuns în acest punct. Ziarul susţine că ar fi fost vorba despre materiale despre administrarea treburilor publice și despre legăturile dintre administrația pe care o conduce Băluţă, Poliția Locală și Clanul Sportivilor.

La audieri a fost chemat și jurnalistul  Mihai Toma.

"Avem încredere în justiție"

"Cea mai recentă acțiune a primarului Daniel Băluță este cea către DIICOT. Surse din Primăria Sectorului 4 au relatat că 'el a făcut plângere penală la adresa mai multor jurnaliști, de la mai multe publicații. pe ideea că aceștia s-au organizat împotriva lui și că se simte presat și șantajat'.

ADVERTISING

Nu cunoaștem încă, cu certitudine, despre ce alte publicații e vorba. Din partea Libertății, plângerea penală a politicianului PSD către procurori îi vizează pe ziariștii Mihai Toma și Cătălin Tolontan", se arată pe pagina de Facebook a lui Tolontan.

Tolontan nu a făcut declaraţii la intrarea la DIICOT, dar pe pagina sa de Facebook a apărut un punct de vedere.

"Daniel Băluță a lansat aceste acțiuni ca primar împotriva unor jurnaliști. El vrea să transforme totul într-un meci virtual de box. Dar, așa cum spunea deunăzi într-un interviu pentru Libertatea un ziarist american de investigație, laureat al premiului Pulitzer, genul acesta de luptă propusă de politicieni 'este un lucru rău și e foarte uşor să devenim şi noi parte din asta: el ne dă un pumn, îl lovim şi noi, metaforic vorbind'.

ADVERTISING

De fapt, treaba presei este 'El ne dă un pumn, OK, noi revenim cu fapte'. Ca și în alte zeci de situații din ultimele decenii de jurnalism investigativ, în care au existat acțiuni la tribunal sau plângeri penale, avem încredere în justiție", se arată pe pagina de Facebook lui Cătălin Tolontan.

La ieșire de la DIICOT, Tolontan a spus că el și colegul său au fost chemați în calitate de "jurnalisti si martori".

Anterior, Băluță depusese plângere și la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), acuzând că e discriminat „în calitate de primar”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇