Dispare Gazeta Sporturilor în versiunea print. Ultimul număr a apărut azi. Ringier renunță la 9 posturi, între care și al lui Cătălin Tolontan

Dispare Gazeta Sporturilor în versiunea print. Ultimul număr a apărut azi. Ringier renunță la 9 posturi, între care și al lui Cătălin Tolontan

Gazeta Sporturilor nu va mai apărea în print. Ultimul număr a fost cel de miercuri, 1 noiembrie, iar angajaţii nu au fost anunţaţi decât după apariţia acestei ediţii.

Modificările de personal se referă exclusiv la poziţiile direct legate de distribuţia şi coordonarea ediţiei tipărite a Gazeta Sporturilor. Printre altele, Cătălin Tolontan, în prezent coordonator editorial atât al Gazetei Sporturilor, cât şi al Libertatea, nu va mai fi implicat în Gazeta Sporturilor şi se va concentra pe Libertatea.

Gazeta ar fi împlinit în 2024 un secol de existenţă neîntreruptă.

„Nu m-am gândit că voi scrie această ştire, însă treaba noastră de jurnalişti e să vă dăm ştirile seci şi dumneavoastră să fiţi liberi să le comentaţi. 

ADVERTISING

Redacţia Gazetei Sporturilor: „În dimineaţa zilei de miercuri, un reprezentant al Ringier şi avocaţii au comunicat angajaţilor din depozitul de difuzare că ediţia tipărită s-a închis şi că angajaţii vor pleca”.

Publicul şi redacţia nu au fost anunţaţi că ultimul număr a fost cel de azi.

Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP.

Miercuri la prânz a venit şi confirmarea companiei, către redacţie, pe email, că „începe era GSP.ro”, a scris Cătălin Tolontan pe Facebook.

Ringier invocă declinul drastic al vânzărilor, ca argument pentru închiderea ediţiei tipărite.

Iată şi mailul primit de angajaţi: „Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecinţa acestor transformări este închiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”. 

ADVERTISING

Şi iată poziţia oficială a companiei Ringier: „Gazeta Sporturilor mizează pe digital: Renunţă la ediţia tipărită şi semnează un acord cu SNTV, cel mai important furnizor de ştiri video şi highlight-uri sportive, pentru o nouă eră exclusiv digitală pe GSP.ro.

Decizia de a se concentra doar pe digital la GSP demonstrează angajamentul RSMG de a adapta cât mai bine platformele sale de presă sportivă la peisajul în schimbare rapidă al presei sportive, pentru a oferi cititorilor săi valoroşi o acoperire sportivă actualizată şi de înaltă calitate.

Ramura digitală a Gazeta Sporturilor, platforma de ştiri sportive GSP.ro, se dezvoltă foarte promiţător şi cu un mare potenţial de creştere. Cu peste 65 de milioane de aprecieri, peste 20 de milioane de vizite şi peste patru milioane de utilizatori unici pe lună, GSP.ro este deja de astăzi cea mai influentă platformă media sportivă din România.

ADVERTISING

În comparaţie cu toate site-urile măsurate de SATI, GSP.ro are cea mai mare durată medie a sesiunii pe lună.

GSP.ro a semnat un acord de cooperare strategică cu SNTV, serviciul video sportiv al renumitei agenţii The Associated Press (AP). SNTV este specializată în furnizarea de reportaje sportive premium şi ştiri video sportive adaptate la nevoile radiodifuzorilor şi editorilor digitali din întreaga lume”.

Decizia închiderii ediţiei tipărite şi renunţării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, şi la o lună de la îndepărtarea redactorul-şef Cătălin Ţepelin, atunci când zeci de ziarişti au denunţat ceea ce ei au numit imixtiuni din raţiuni comerciale în politica editorială a GSP, în favoarea caselor de pariuri.

Echipa editorială a GSP.ro se va muta într-un nou spaţiu de birouri la începutul lunii noiembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇