Fenomen misterios și nu prea în Australia! Pânze de păianjen gigantice acoperă totul!

Fenomen misterios și nu prea în Australia! Pânze de păianjen gigantice acoperă totul!

Fotografii uimitoare vin din Australia. În ultimele zile, instantanee cu porțiuni vaste din regiunea Gippsland, în statul australian Victoria, acoperite cu pânze gigantice de păianjen, au devenit virale.

Internauții se întreabă, pe bună dreptate, ce se întâmplă, ce a dat naștere acestui fenomen. Realitatea e că fenomenul e cât se poate de normal, în anumite condiții, relatează Science Alert. Păianjenii se folosesc de această rețea de pânze pentru a se deplasa dintr-un loc în altul, evitând astfel solul îmbuibat de apă, unde riscă să se înece.

ADVERTISING

Poate părea neobișnuit, dar e un fenomen absolut normal. Insectele fac ce știu mai bine pentru a supraviețui. Iar locuitorii zonei sunt sfătuiți să nu împrăștie insecticid, pentru că aceste insecte au un rol bine stabilit în natură.

În lipsa lor, s-ar înmulți necontrolat gândacii și țânțarii.

Dacă de obicei păianjenii trec neobservați, ascunși sub vegetație, e vremea în care pot oferi un spectacol. După ploi intense și inundații, e ceea ce știu ei să facă pentru a supraviețui, nu doar în Australia, ci în întreaga lume.

ADVERTISING

Citește și Cel mai mic mascul-reptilă e cât un vârf de deget. Ceva, însă, îl face deosebit

Strategia lor arată cât de versatili sunt și ne amintesc că plasa lor nu e doar pentru a prinde prada, ci le slujește și pentru deplasare.

Vezi și Avem tot ce ne trebuie pentru ca, într-o zi, să avem venin, precum reptilele


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇